Det gör lite ont...

    
Det gör ont och jag är stel i min vänstra överarm och dessutom är det som "tufsades till" i slutet av förra veckan inte läkt ännu. Börjar snart känna mig som en förstelnad mumie. (Nåja, utan så mycket bandage.)
Tänkte att det var lika bra att ta dagens promenad innan besöket idag på Södersjukhuset. För säkerhets skull.
Det visade sig vara ett klokt val för som det är nu blir det inget mer promenerande idag. Inte mer än att trampa runt i lägenheten och vila mig i form. Och i morgon är det en ny dag....
I entrén till SÖS sitter denna skylt och visst inger det hopp i dessa nedskärnigstider.
Man kan klaga på mycket här i landet, precis som i alla länder och ofta är sjukvården utsatt för stundtals rätt hård kritik.
Kanske är det ibland befogat, där som hos alla andra som får kritik och konstruktiv skall helst leda till något mer positivt. Visst? Att bara klaga hjälper inte.
Hur som! Jag var förra veckan på vårdcentralen för "inspektion"och en remiss skickades till Södersjukhuset för uppföljning av mitt besök. Jag var beredd på lång väntetid, så när jag två dagar senare blir uppringd och får komma till hudmottagningen blev jag riktigt paff. (Det var då, i fredags, som jag blev lite tilltufsad.)
Ännu mer förvånad blev jag över att redan idag bli kallad till samma mottagning för lite "småplock" på min vänstra överarm.
 
 
 
 
 
Jag var ute i god tid och det var bara att slå sig ner i korridoren utanför läkarens rum och vänta.
Strax före utsatt tid ropades jag upp, traskade in till den trevliga doktorn iförd en liten, vit, sjukhusskjorta.
Hon tittade på min arm, mätte och ritade och sedan var det dags att gå vidare till ett operationsrum; slå sig ner i horisontalläge på en smal brits och vänta på att "föreställningen" skulle börja. Och det gjorde den ganska snart.
Jag hade gärna velat följa skådespelet men hade inte en chans att titta snett bakåt och se vad som hände.
Å andra sidan berättade doktorn hela tiden vad som skedde så jag fick liksom skapa mig inre bilder. Bra för fantasin!
Det var lite pyssel och sedan skulle jag sys ihop också. Det blev åtta stygn.....Så med såret förpackat tackade jag för mig, gick till bussen för att åka hemåt.
 
 
 
Ihopsydd och klar för nya äventyr.
 
Insåg nästan hemma att det var mer än lunchdags, beror kanske på när man äter frukost men idag åt jag inte alls eftersom jag skulle till sjukhuset.
Funderade ett tag på att titta in i en butik på Östgötagatan som säljer lite annorlunda mat. Men jag avstod och tänkte att en omelett kanske kunde vara mer lagom.
 
 Vid tillfälle får jag ta en närmare titt på varorna i den här butiken.
 
Veiken

Allt är inte svart i sjukvården - det är så skönt att veta att det kan gå undan ibland. Hoppas att allt är väl med din arm nu och att allt är bra! Kramar

Svar: Det blir bara bättre! Med armen också. Och humöret är bra! Ta ett dopp för mig också ! Tack ! Kram!
Ditte

Ama de casa

Hoppas det bara blir bättre och bättre! Både med dig och med sjukvården.

Jag fick ju en ordentlig insyn i den spanska sjukvården häromsistens, och det fanns absolut ingenting att klaga på. Ja, det skulle vara maten då...
:-)

Svar: Ja, Södersjukhuset tycker jag är bra i den kontakt som jag har haft. Bortsett från maten... Visst blir det bättre med mig! Och spansk sjukvård skall jag också ta mig en närmare titt på/besöka. Läste ju om dina erfarenheter från den och det kändes bra.
Ditte

Katarina

Krya på dig! Hoppas du snart är riktigt pigg igen! Tycker nog att fläckarna kunde ge sig.
Tankar och kramar till dig.

Svar: Tack! Det blir bättre och jag är vid gott mod. Kram
Ditte

Preciosa

Hola Ditte!
Inte kul men det är saker man måste igenom...Hela livets sjukhus...Ja där fick jag min dotter för 42 år sen...Inte så snälla på den tiden faktiskt...Tror det är bättre på snällfronten nu iaf :)
Sjukhusmaten - om dom fortf har dom svarta lådorna? Är ju oätbar där :(
Krya på dig!! Snart är du här i solen :)
Kram P ♥

Svar: Jadå, snart blir det soligare på flera sätt. Miljöpmbyte blir extra bra nu. Nu är de nog snällare på SÖS. Har bara mött vänlig personal där. Men tiderna har nog ändrats o personalen också. Bra, tycker jag. Maten? Tur man kan önska vegetarisk mat och gå välja lite i övrigt . Kram!
Ditte

sannas rum

Krya på dig Fina ditte!

Svar: Tack för din omtanke och jag jobbar på att snart vara pigg igen.
Ditte

Marja

Så bra att det går fort att få hjälp med de elaka fläckarna, så de inte hinner ställa till med något mer. Hoppas du känner dig piggare i morgon.
Kramar.

Svar: Tack, jag blir nog snart piggare. Kram!
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Hoppas att allt ordnar sig till det bästa och att alla provsvar är ok!
Kanske tur att det inte är för mycket sol i Torre när ni kommer ner.
När åker ni och hur länge stannar ni?
Kram/A-K

Svar: Tack och visst blir det bätttre. Och på lördag bär det av i drygt två veckor....Kram!
Ditte

Ama de casa

sv: Det finns massor av härliga, hysteriskt blinkande ljusslingor att köpa här. Även oblinkande om man föredrar det. Exempelvis på Carrefour och kina-basarern, men det största sortimentet (som jag har sett) finns på Leroy på La Zenia Boulevard :-)

(Fast alla är kanske made in China i alla fall, så det blir samma som hemma likafullt... ;-) )

Svar: Tack för tipset! Vi skall se vad vi kan hitta. För en dylik vill vi ju ha. Vi köpte ett antal i Peking och satte upp med några har gått söder. och ett par har vi kvar här hemma. Och visst "made in China"stämmer nog oavsett.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: