Cykel, lunch och sömnad...

    
En härlig höstdag,krispig luft med strålande sol, en dag som gjord för en cykeltur. Min gamla cykel, en Crescent modell 1974, välfungerande och som med ett tramptag bakåt kan göra att det går lättare eller trögare att trampa, skulle levereras till väninnan Ninni på Gärdet. I och för sig ingen lång sträcka att cykla, ca 7km, men eftersom cykeln inte använts på länge så är inte däckens kvalité den bästa. Maken följde med som servicetekniker på sin egen cykel, för säkerhets skull. Har ju läst om att cyklister har egna mekaniker med och vill ju inte "vara sämre."
 
Startklar vid vår port.
 
Stopp för rött lyse vid Slussen/Skeppsbron. Däcken håller luften än så länge.
 
 
Det var verkligen skönt att cykla genom stan och Stockholm är ju utrustad med mängder av cykelbanor så det är lätt att ta sig fram. Målet med cyklelturen var i första hand att lämna cykeln till Ninni som nu tar över denna raritet. (Jag har ytterligare två cyklar och kan inte ha tre cyklar i cykelförrådet)
Bosse cyklade hemåt när han utfört sitt serviceuppdrag, alltså han behövde inte utföra något...Vilken service jag har!
Ninni skulle hjälpa mig att sy gardiner och efter cykelturen var jag i god form för detta. Alltså att titta på.
Men först åt vi en härlig lunch; rökt lax, stuvad potatis, sparris, en fräsch sallad och grillat vitlöksbröd. Ett härligt, gott, glas vitt vin smakade gott till maten.
Och sedan var det dags för sömnad.
Jag plockade fram mina tyger och det ena kändes och såg ut som ett "draglakan", sådana som används på sjukhus. Dessutom kändes det blekt och tråkigt.
Men goda Ninni fann på råd. Bara en titt in i hennes tyg och gardinförråd erbjöd oanade möjligheter.
Sim- sala- -bim! Gardinerna är klara! Och glad var jag!
 
Ninni vid symaskinen och gardinerna är klara. Vad fort det kan gå med sömnad om man kan...
 
 
 
Stockholm den 11/11-2013
Ama de casa

Och vilket väder på det! En underbar dag :-)

Svar: Absolut! Och många skratt blev det också både vid cyklingen och sömnaden. Man får inte roligare än man gör sig.
Ditte

Preciosa

Hola!
Bra att man har vänner som kan sy :) Min mor sydde alltid. Min syrra också- och jag avskyr att sy.
Ingen talang av det husliga slaget fick jag :)
Visst har jag sytt gardiner och sånt men inget avancerat som kläder som dom gjorde :)
Inte blev det bra med raka gardinsömmar men det fick duga :-) Hm raka - inte särskilt :)
Kram P ♥

Svar: Är så glad över händiga vänner. För egen del fick jag inte ens vara med på syslöjden i klass 4 och 5. Kom inte alls överens med syfröken, som tyckte jag var oduglig i ämnet. Fick jobba i biblioteket i stället. Bra tyckte jag... Och min sykarriär senare i livet har inte varit framgångsrik. Inte pyssel med händerna heller. Men jag inser att livet fungerar ändå. Härligt med vänner som är hjälpsamma. Och du! Skönt med någon som inte heller är syintresserad. Kram!
Ditte

Marja

Så lustigt. I lördags gjorde jag en liknande cykeltur, fast i motsatt riktning. Jag for till min kompis som ska flytta till Kiruna och cyklade hem hennes cykel till mig. Pumpade däcken och hoppades att luften inte skulle pysa ut. Det gick bra och nu har jag två cyklar. Bra att ha när Ronja kommer i sommar. Kram

Svar: En extra cykel är alltid bra att ha. Tyvärr har det inte blivit så mycket cyklande i år, vet inte varför. Men jag får ta igen det. Desto mer blev det under åren i Peking fast det är länge sedan nu. Kram!
Ditte

A-K

Hej Ditte!
Det är nog säkrare att cykla i Sthlm än i Torre.
Jag har en gammal minicykel stående där nere. Har inte använt sedan 1995. Kanske ett renoveringsobjekt för Bosse? Du får be hyresgästerna låsa upp förrådet så får ni titta på den.
Sydde gardiner förra veckan till lilla Astrids rum. Rosa såklart!
Kram/A-K

Svar: Låter gulligt med rosa gardiner. Tror tyvärr inte just att rosa gardiner kommer på tal hos grabbarna Grus (Max och William) men man vet ju aldrig. Bosse tar ju med sin cykel till Torre och jag skall skaffa en. Kanske kan din gamla vara till låns. Jobb för maken, blir bra.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: