Artipelag

    
Fredagskvällen bjöd på trevlig samvaro här hemma med vänner, mat och dryck. Ddt var lite av " long time no seen". Mysigt!
I morse blev det en liten sovmorgon och sedan en uppiggande utflykt till Artipelag; ett område ute på Värmdö, alldeles vid Baggensfjärden. Namnet Artipelag kommer från de engelska orden Art, (konst) Activities, (aktiviteter) och Archipelago (skärgård).
Artipelag är skapad av entreprenören Björn Jacobsson, tillika grundare av bl.a. företaget BabyBjörn. Han fick en idé år 2000 om att skapa en vacker byggnad för konst och kulturupplevelser någonstans i Stockholms skärgård och i juni 2012 invigdes Artipelag.
 
En del av den 10 000m2 stora byggnaden som förutom flera konsthallar och en designbutik också innehåller ett par restauranger och en cafeteria. (På helgerna serveras i restaurangerna en populär brunch om man så vill.)
Obs! Bilden ovan är lånad från Artipelags hemsida.
 
Artipelag är ett utflyktsmål sig och erbjuder olika konstutställningar, scenframträdande, (just nu Cirkus Cirkör) och diverse aktiviteter både för barn och vuxna.
Från de stora glasfönstren i byggnade erbjuds överallt en jättefin utsikt över Baggensfjärden.
Tyvärr var den utsikten idag väldigt begränsad eftersom regnet ömsom hängde i luften eller vräkte ner.
 
Ingen vidare utsikt över Baggensfjärden just i dag.
 
Vi trotsade regnet och valde att från parkeringen gå den lite drygt kilometerlånga sträckan längs vattnet fram till Artipelag och detta är Sveriges längsta strandpromenad i skärgårdsnatur. Eftersom strandpromenaden är lagd som ett långt trädäck gör att tillgängligheten för alla blir stor.
 
 
 
 
 
 En uppfiskande promenad fick vi och till Artipelag kommer vi gärna tillbaka. Men jag tror nog området gör sig bäst i sol.
 
Vind i seglen en vacker dag i juli på Baggensfjärden.
 
 
 
 
Stockholm den 9/11-2013
 
 
 
 
A-K

Hola Ditte!
Nu väcktes lite minnen åter! Vi var där
Vi var där med vänner på försommaren. Gick hela trägången dit. Sedan rundvandring i huset, men när vi skulle hem till våra vänner tog vi en kortare väg till bilen (via landsvägen).
Ett fantastiskt ställe mitt ute i ingenstans!
Så kul att se igen.
Nu i detta regnväder längtar jag ner till Torre.
Ha en fortsatt trevlig helg och kram till er båda/A-K

Svar: Vad roligt att du också varit där. Men jag tror att försommren är en bättre tid, men det blev en trevlig utflykt denna regniga söndag. Och nu längtar vi till lite sol och värme. Två veckor kvar! Önskar dig också en fin helg.
Kramar! Bosse hälsar!
Ditte

Ama de casa

Skärgården är ju vacker, men den gör sig bäst i solsken. Liksom det mesta här i världen. :-)

Cirkus cirkör? Är det inte dom som gör en massa "otäckheter"?

Svar: Visst gör sig det mesta i solsken och absolut Stockholms skärgård.
Nja, Cirkus Cirkör har stor variation. Jag har sett dem ett par gånger och blivit förvånad över deras allsidighet. Men visst känns en del saker otäcka.
Ditte

sannas rum

Åh gud vad vackra bilder, dit hade jag gärna velat åka :)

Svar: Det är ett härligt utflyktsmål även en regnig dag. Och man kommer uti den friska luften.
Ditte

Marja

Exet talade lyriskt om Artipelag. Han hade varit där på vinprovning om jag förstod det rätt. Får nog ta mig dit nästa sommar.
Fint trädäck att gå på, synd bara att det regnade. Kramar.

Svar: Artipelag är helt klart värt ett besök. Olika evenemang erbjuds och diverse utställningar pågår hela tiden. Miljön runt omkring är härlig. Lätt att ta sig dit med buss eller båt, åtminstone under vår, sommar och tidig höst.Väl värt ett besök om du är i Stockholm.
Kram!
Ditte

Malin

Vad vackert det är där! (trots vädret).
Skärgården är det något speciellt med och det är vackert oavsett åtstid och något jag dras till jämnt. Trevligt utflyktsmål!

Svar: Jag tycker också att skärgården är vacker oavsett väder, men den är ännu vackrare när solen skiner..Kram!
Ditte

Mats

Hej Ditte.. Artipelag såg trevligt ut, men det får nog bli till sommaren :) ska kolla upp det... härliga bilder trots regnet... Ha det så bra // Mats o Nenna

Svar: Kanske kan det bli ett besök någon gång i gott väder och när ni hälsar på "dotera" i Sollentuna. Och en liten bit innerskärgårdskänsla får man på köpet. Trevligt var det!Ha det gott!
Ditte

Veiken

Läckert - dit skulle jag vilja åka någon gång. Cirkus Cirkör är så duktiga och man sitter med hjärtat i halsgropen hela tiden när dom uppträder! Ha det så gott! Kram

Svar: Ett trevligt utflykstmål bland många i Stockholmstrakten. Men det är en fin blandning av konst, upplevelser och en bit innerskärgård. Och visst är cirkus cirkör duktiga, har sett dem tidigare. Ha det gott!
Kram!
Ditte

Freedomtravel

Vi funderade på att åka dit med jobbet förut, men det visade sig att det vida översteg vår budget... ;(

Svar: Ja, men en dagstur någon gång, helst i gott väder, kan det absolut vara värt.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: