Vintern rasat....

    
Första maj! Nu är Valborg överstökad och till och med det ostadiga valborgsvädret infann sig. Men i morse lyste solen här i stan från en  molnfri himmel. Visserligen har termometern inte visat så många plusgrader, men det är i all fall sol.
Och nu tror jag i alla fall att våren är här på riktigt.
En tanke hos mig var att om vi bestämmer oss för att äta middag vid 18 tiden så kanske, kanske, det skulle kunna gå att sitta på balkongen och äta. Inser att man nog får pälsa på sig rejält...
 
Max var lika sprudlande som en yster vårbäck i morse då han vaknade strax före klockan 8 och efter att vi både lekt med tåg, ätit frukost och varit ute på balkongen för att se vad som händer på båt, buss, tvärbane och tunnelbanefronten, så bestämde vi träff med Helenfamiljen uppe i Blecktornsparken.
Det är toppen att ha en stor park med rejäla gräsytor, många lekredskap, öppen förskola (stängd idag) och diverse mindre husdjur bara ett par hundra meter från där vi bor. Och är man i Blecktornsparken märks det inte att storstaden finns alldeles inpå knutarna. (Bra möjligheter att förtära medhavd fika vid vid stora bord finns också.)
 
 
Kaninerna, getterna, lammen och grisen får gärna klappas och de verkar gilla det.
 
Plötsligt får vi syn på en zeppelinare, eller vad det nu kan vara för något...
Jag trodde inte sådana fanns nu för tiden...

En glasspaus blev det i lilla Blecktornsparken innan Max och jag, på hans önskan, tog tunnelbanan till Gamla Stan och däriftån promenerade vi till Centralen. I Gamla Stan finns det alltid spännande saker att titta på och utforska.
Innan vi klev på Uppsalatåget hann vi njuta en stund av en dansk stråkorkester som spelade riktigt vackert. Och den fina akustiken inne i stora hallen gjorde upplevelsen än bättre.
 
 
 Jag vet att gårdagens tåg mot Uppsala var proppade med ungdomar som skulle till Uppsala för att "fira Valborg" men idag på eftermiddagen var det glest mellan passagerarna. Skönt!
Max och jag kopplade av och det är väldigt roligt att öra hur han kommenterar allt som händer längs spåren. Alla stopp har han klart för sig och vet att första stoppet är i Märsta.Nästa blir Knivsta och där kan man börja klä på sig och är då lagom klar innan tåget når Uppsala. Vissa tåg stannar också på Arlanda, men vi åker oftast den gamla regionaltåget och sitter på Max begäran i en svart vagn. (Dessa är bekvämare än de blå vagnarna och en barnvagn/sittvagn får lätt plats.)
 
Max har egen biljett och tycker det är roligt när konduktören vill titta på den.
Och visst är det en jättego liten kille i jeansskjorta, jeans
och amerikainspirerade converse som är ute och åker tåg?
 
 
                                                                      
sannas rum

Vilken liten cooling han är, Max ;D

Svar: Visst är han! Och naggande god!
Ditte

Malin

Vilken härligt kille du har fått umgåtts med under valborg!

Svar: Ja, Max är min absoluta favorit. Så urmysig! Och bara tre år....Alltid så glad och positiv!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: