Val och kval

    
 Ibland funderar jag på alla val som skall göras. Och sedan skall man helst välja rätt också. Vad nu det är?
Det som är "rätt" idag och kanske i går, kan eller bli helt fel i morgon eller en annan dag.
Tänk alla beslut som skall göras... Man kan bli trött för mindre, alltså trött av blotta tanken.
Funderade i veckan och har gjort det många gånger tidigare, på det här med att köpa saker; kläder, prylar, möbler och diverse annat.
Och visst är det ibland en hel del onödigt som kommer med hem.
Jag har i perioder då och då ägnat mig åt att noga gå igenom skåp, lådor, garderober, källarutrymmen, bokhyllor och andra ställen där jag/hushållet förvarar saker. Men varför skall jag ha en massa som aldrig används? Jag har i omgångar skänkt bort massor och det finns mer att ge bort.
Men sen är det vissa saker som jag kanske inte använder varje dag eller ens varje vecka eller månad men som ändå betyder något för mig. Saker/möbler som är en del av mitt liv och min historia.
Kläder/assessoarer är ett kapitel för sig. Kart det är roligt att handla ibland. Absolut! Men jag behöver inte samla för att lägga på hög. Jag vet vad jag använder och tycker om och har svårt att förstå vitsen med att köpa hem x antal blusar för 2000 kr st. Jag blir inte lyckligare för det. Lyckan sitter för mig inte i vare sig kläderna eller de föremål jag har hemma. Och bara för att det man köper är av ett känt märke, så tillför ju inte det så mycket i längden.
Med detta inte alls sagt att jag är ointresserad av kläder eller att shoppa. Men det upptar inte hela min tillvaro.....
Jag har nu i några veckors tid ägnat mig åt att läsa diverse bloggar, kanske mest skrivna för unga mellan 15 och
30 år, men här är det dyra kläder, skor, väskor, klockor och smink som gäller. Kan känna att det är lite trist att just detta fått sådant focus. Men jag är ju gammal....
Likaså skall hemmen rustas med det senaste i designväg. Inget fel i det. Jag gillar också designmöbler...
Men många har inte de pengarna utan lånar för att ha råd och sedan har man knappast råd att äta eller unna sig något annat i det vardagliga livet.
Jag har tänkt till över de fem saker som är viktigast för mig just nu. Och jag hoppas att jag inte skall behöva välja mellan dem utan att de kan kombineras på ett sätt som gör tillvaron meningsfull. Men listan kunde lätt li längre....
  •  min familj (barn, barnbarn, make, plus mina döttrars respektive)
  • att få vara frisk
  • mina vänner
  • att ha roligt och kunna njuta av livet och påverka det liv jag lever
  • att pengarna inte får styra utan jag får rätta "mun efter matsäcken"
  • att resa (långa resor och korta)
Med båt i Stockholms skärgård
 
Kinesiska Muren
 
Södra Kina, Yangshou
 
Thailand
 
Skidåkning

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Freedomtravel

Precis som du nämnde så är många av de här bloggarna skrivna av unga människor. Shopping kan ju ge en viss lycka, för tillfället, men knappast något som varar väldigt länge. Jag har svårt att tro att de här människorna kommer att fortsätta att blogga lika passionerat om sin shopping om 40 år. Med andra ord, det kanske tar tid att mogna och inse vad som är viktigt i livet... Vi kan tycka att det är kul att shoppa, men om vi rannsakar oss och funderar över vad som är viktigast i livet så kommer vi ju fram till ungefär samma saker som du...

Svar: Visst tar det tid att inse vad som kanske är viktigt i livet. Och eftersom jag kommit upp en del i ålder, hmmm....så vet jag åtminstone just nu vad jag prioriterar.Jag tänker; jag vet vad jag har och är idag, men vad gäller morgondagen har jag ingen aning.
Önskar er en fin helg!
Ditte

Katarina

Att välja är att bestämma sig för något. Och ofta kan man ändra sina val efter hand som man kanske blir klokare eller får mer erfarenhet.
Det ytliga går över i något mer bestående.
Håller helrt med dig om att mycket av det man läser handlar om yta. Sen kan man ju fråga sig vad det står för. Tror inte lycka sitter i den yttre fasaden även om jag också gärna vill ha fint runt mig. Men det handlar ju inte bara om pengarna man lägger ut...
Kram!

Trees, mamma i London

Intressant inlägg. Håller med dig!!
Shopping verkar vara prio 1 för måånga. Jag äter hellre massa gott. Eller åker iväg. Vilket kanske är shopping till viss del, men ändå en upplevelse. ;)
Sen vet jag att folk bloggar om massa shopping bara för att dom inte har något annat att blogga om också. Jag vet till och med folk som köper saker FÖR att blogga om det. Tragisk komedi kan man säga. :)
KRAM

Svar: Roligt att du som är ung också prioriterar upplevelser, resor, barn och för min del ett barnbarn och att må bra är det viktigaste. Följde er resa till Indien och måste säga att det var så spännande. Underbara beskrivningar och härliga bilder.Tack!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: