Ullared i liten skala...

    
I Ullared och på GEKÅS har jag aldrig varit, hitintills. Men idag, efter att ha träffat vänner för lunch och promenad så  skulle vi till båten en sväng för att se om motorn ville ha godheten att starta. Det är sjösättning på fredag och en klar fördel om motorn samarbetar.
Först trilskades den ett tag, men med lite finjustering av gasen, handtaget, så kickade den i gång. Skönt! Så nu hoppas vi på att motorn även samarbetar på fredag.
Bosse skulle inhandla lite skruvar till båten och jag hade tänkt mig lite växter till balkongen och ev. ett balkongbord och eftersom vi ändå var i Nacka så kunde vi ta en tur ut till Värmdö för att leta både skruv, växter och bord.
Det gamla bordet i trä har slagit sig efter 11 år och åtminstone jag kände behov av ett nytt.
( Har letat ett tag på blocket efter ett rektangulärt bord i trä, mindre storlek, men har på en månad inte hittat något. Så idag var jag var villig att köpa ett nytt.)
Via Google så hade jag hittat en butik ute på Värmdö, BRISAK, som såg ut att sälja bl.a. det vi tänkt oss.
 Vilken butik! Jättestor! Och här fanns nog allt utom just mat....Kan tänka mig ett GEKÅS i minatyr. Kanske inte de lägsta priserna men vilket utbud.
Jag fokuserade på bord till balkongen och i den storleken jag tänkt mig, rektangulärt och med måtten 70x 80-85 cm. Det fanns tyvärr inget i det formatet så då tittade jag efter runda eller kvadratiska bord 70-75 cem och hittade ett tiotal bord. Otroligt! Detta utbud har jag inte sett någonstans där jag tittat, vare sig "live" eller på nätet.
Det blev ett kvadratiskt, svart, bord som nu skall monteras ihop och flytta ut på balkongen. Tror det blir bra.
I trädgårdsavdelningen hittade jag de blommor jag tänkt mig och de är nu utplacerade. Så det tar sig.
(Bor man i Stockholmsområdet och inte vill fara runt i flera olika butiker, så kan det verkligen vara värt att titta närmare på Brisak. Hemsidan visar en del av sortimenetet)
 
 Blommorna är på plats och ugglan högst upp skall förhoppningsvis skrämma bort närgångna måsar.
 

(Gårdagens paj blev helt ok. och resterna åts upp idag. Men jag vet inte om den var sig var bättre än andra pajer. I alla fall roligt att prova ett nytt recept.)
 
 
 
 
 
sannas rum

Men Ditte, har du aldrig vart i Ullared? Haha, trodde det stod på alla svenskars bucket list (; Nej, men man luras ju en del där, jag brukar lägga typ 4-5 tkr när jag är där; men egentligen får man ju inte så mkt. Det finns otroligt mkt skit i alla fall ;P om man nu får säga så. Det är dock lite kul att åka dit, kan jag tycka, hehe.

Svar: Får ha det på listan...Men kanske inte högst upp. Och sen behöver jag ju inget....Men som sagt, kul att ha varit där.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: