Toppträning

    
I fredags sjösatte vi ju båten, men det blev lite stressat när vi skulle masta på. Vi hade bokat tid för att låna/ hyra mastkranen på båtklubben bredvid eftersom vårt varv inte har en egen.
Tid var bokad till klockan 12 och en kvart innan kom vi släpande med vår mast på 9 m.
Då dyker det upp en halvilsken man som är kranansvarig och menar att vi måste skynda på.
Jag blev lite förvånad och undrade hur det kom sig eftersom man har 30 minuter på sig att använda kranen och klockan var inte ens 12. Den korta versionen av svaret blev att han lovat en annan båtägare att masta på klockan 12. Puh! Lite stressat blev det.
Masten kom i alla fall på  men vi hade då inte en tanke på vare sig spinnackerfallen (linorna till spinnackern, ett stort segell) som skall fästas i mastens topp eller på vindex, en liten "propeller" som skall skall sitta i mastens topp för att man lättare skall se vindriktningen.
Så idag skulle jag göra mig bekant med den stege som finns på mastkranen och göra en provklättring och se hur det kändes. Vår mast är inte så hög, bara 9 m, men det är en bit när man står där uppe och tittar ner.
Men det blåste en del så idag stannade det vid ett prov.
Så nästa steg är att köra båten till mastkranen och att jag klättrar upp med spinnackerfallen och vindex och fäster dem på masten. Bäst blir nog att hänga en påse runt halsen så att jag har händerna fria vid själva klättringen.
Det känns i alla fall betryggande att jag jag gärna antar utmaningar.....
Återkommer med rapport och bilder när uppdraget utförs.
 
Mastkranen med själva stegen till vänster och vår båt som väntar på att bli klar för segling.
 

Nästan granne med vår båt ligger denna italienska skönhet. Vad jag förstått så finns det bara ett exemplar i Sverige och det är denna. Vad jag först la märke till på den här båten var det urtjusiga ankaret som ligger på skrovets utsida och är av rostfritt stål och som släpps i och dras upp per automatik. Alltså man får trycka på en knappp...
Jag tyckte att något liknande skulle passa till vår Maxie, men Bosse är inte alls lika övertygad.
 
 
                                                                                            
 
                                                                  
Katarina

Kan du passa på att ta ett kort på utsikten där uppe?
Nej då, håll i dig ordentligt!
Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: