"Rapport" på tv i kväll...

    
I kväll på Rapport, den 11/5  sändes ett inslag där jag var med. Det hela handlade om hur det kan bli om man blir av med sitt bankkort som jag blev och försöker få rätt mot banken. Inte helt lätt, snarare en utmaning av den högre skolan, och jag väntar fortfarande på besked från banken. Besked, om de kommer att ge mig mer än 1/4 tilbaka av de pengar som försvann från mitt konto i samband med att min ryggsäck med innehåll, inklusive bankkort, blev stulen från restaurang Grill i Stockholm den 13/3.
Jag hoppas på att banken skall gå med på en förlikning av något slag för jag tycker att det är riktigt illa att man som privatperson själv skall behöva stå för den förlust som uppkommer om någon tar ut pengar på ens bankomatkort som förvarats under uppsikt. ( Banken hävdar att jag måste haft koden i plånboken, men så är inte fallet.)
Jag har för någon vecka sedan skrivit till Kundombudsmannen för Nordea och överklagat det besked jag fått; alltså att bara få tillbaka den del av beloppet som överstiger 12000 kr och jag hoppas få svar i veckan som kommer, om de kan tänka sig något annat.
Jag är positiv och hoppas givetvis på ett glatt och överraskande besked.
Fortsättning följer...
 
 
 
 
Ladies Abroad

Tog du ut pengar i bankomaten på väg till Grill? I Norge finns ligor där någon står nära bankomaten och snappar upp koden när man tar ut pengar och sen fölger efter och snor plånboken. Min mamma har varit med om det, men polisen hade span och tog dem innan de tog min mammas plånbok.

Jag har varit med om det samma, fast på krogen i Oslo (i Norge slår man alltid in koden när man betalar), de inte bara tog plånboken utan de tog med den till bankomaten, tog ut pengar och la sen tillbaka plånboken med kort i väskan! Som att inget hade hänt. Men självklart upptäckte jag att det saknades 10 tkr på kontot. En nära vän till mig har också varit med om exakt det samma.

Båda tillfällen över var som sagt i Oslo, men jag gissar att dessa ligor också opererar i Sverige. Jag fick tillbaka pengarna från banken, minus en självrisk på 500 kr. Det fick också min vän.

Svar: Jag hoppas ju åtminstone på en förlikning med banken. Men jag tog inte ut pengar samma dag vi var på Grill utan det skedde fyra dagar tidigare.Vad skönt att det ordnade sig för dig och din väninna. Alltid så trist när sådant här händer.
Ditte

Monika

Tillbaka vilket betyder att jag är uppdaterad!

Jag ska försöka hitta klippet. Bra Ditte min magkänslan säger att detta kommer gå bra. Pratade med min vän som också har Nordea som bank, hon blev rånad på tåget till Malmö. De tog 5000 kr och hon hade innan hon var på väg till tåget hämtat ut 200 kr. Nordea hävdade att hon inte skyddat sin kod när hon hämtade ut pengar.. Hon fick tillbaka 1200 kr... Så himla tråkigt bara det händer ju inte varje dag..

Vackra bilder från Öland! Ni ser ut att njuta som vanligt underbart! Känns som man kan skymta sommaren!

Kram

Svar: Vi har haft det jättebra och känt oss lite somriga. Jag hoppas få höra från Nordea och kundombudsmannen i veckan . Och du, jag hoppas på att din magkänslan stämmer. Skönt att ni haft en härlig helg med goa vänner. Kram
Ditte

- rebecca

Hamnade här igenom Sannasrum.

Fy vilken otäck historia, hoppas verkligen det löser sig! Jag & min sambo var med om en ''liknande'' incident för ett par veckor sedan, det kom ett brev ifrån Kronofogden i min sambos namn med hans personnummer med en skuld på nästan tjugotusen kronor som inte var hans. Till sist fick vi rätsida på allt, det var en tjej som var född i samma kommun som honom som hade ett nästintill identiskt personnummer (en siffras skillnad) som var innehavare till skulden. Hur det har kunnat bli så fel förstår jag inte! Skrämmande om det är så lätt att skicka ut skulder tilll höger & vänster!

Iallafall, lycka till & fortsätt vara positiv! :)
Ha en bra dag!

Svar: Tack för feedback och uppmuntran. Jag är positiv och hoppas på att få rätt. Kommer att kämpa på...Vilken otäck historia ni var med om. Usch! Tänk så lätt att något går fel.
Ditte

Sofia Yoo

Hej, mitt namn är Sofia och jag arbetar som weebredaktör på en banksajt för Nordea som heter Personliga Möten. Jag skulle vara hemskt intresserad av att höra mer om din historia, hur den slutade och vad som var bra och dåligt. Skulle du vara intresserad av att ställa upp på en telefonintervju för en kortare artikel? Hör av dig till mig så berättar jag mer! Hälsar Sofia.

Svar: Hej Sofia! Jag hör av mig via mail.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: