"Öland Spirar"....

    
Den här helgen spirar det verkligen på Öland. Mängder av gårdar, trädgårdar, gallerier, restauranger och Borgholm erbjuder ett omväxlande utbud av aktiviteter. Mycket är förstås inriktat på blommor, träd och växter so har slagit ut eller är på gång att slå ut. Det är så vackert överallt.
För vår del blev det ett besök inom Sollidens område med promenad, ölprovning och besök i en nyöppnad liten butik, Sverigeskafferiet, som själva tillverkar och säljer olivoljor, balsamvinäger, marmelader och dressingar av olika slag.
Och visst hade vi lite svårt för att bestämma oss för vilka inköp det skulle bli. Vi provsmakade noga genom att doppa färskt bröd i t.ex. olivolja med chili och vitlök, lingonbalsamvinäger och ceasardressing.......
Detta blev mina favoriter så en flaska av varje införskaffades.
Vad gäller ölprovningen så erbjöds fem olika sorter till avsmakning. Vår favorit blev en öl som hade influenser från det belgiska trapistölet och precis som de andra ölsorterna är bryggt här på Öland.
 
 
 
Flera gamla hus inom Sollidenområdet och just i detta finns "Sverigeskafferiet". Ett besök där rekommenderas!
 
      
Vad döljer sig i det blå skåpet? Jodå, det är dörren in till toaletterna. Snyggt och diskret!
Hittas inne på det mysiga Slottscaféet.
Även det väl värt ett besök och det serveras "hemlagad mat" och fräscha smörgåsar.
                                                                          
 
 
                                                                      
 
 
 
 
 
 
 
Marja

Oj, vad mycket trevligt du håller på med. Ni hinner med så mycket på bara några dagar... Åland... Öland... och vad blir det härnäst? Det är så trevligt att du hinner blogga mellan varven, så man får vara med lite på en kant.:)
Ha det så bra! Kramar

Svar: Tack! Just nu är det mycket "trevligheter" på gång. Och jag har lyckats att koppla upp mig via Iphonen. Det fungerar riktigt bra...Hoppas att du också har det bra och att Umeå nu fått lite värme.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: