Nordea, inte längre en bank för mig?

    
Idag kom svaret på det mail som jag skickade till Nordeas kundombudsman för att få mitt ärende prövat.
(För nya läsare se inlägg från den 13/3-2013, "Bestulen, ledsen, kränkt och arg."
 
Jag var inte nöjd med det beslut jag tidigare fått om att jag inte skyddat min pinkod till Visakortet och att tjuven/tjuvarna därför kunde ta ut pengar på det. Jag som inte alls hade pinkoden vare sig i plånboken, ryggsäcken eller med mig....
Och denna passus ur ett mail som jag fick av en anställd på Nordea tycker jag talar för sig själv. Seriöst eller?
" Enligt din händelsebeskrivning har du blivit bestulen på din plånbok som låg i din ryggsäck, när du var på restaurang. Uttagen har sedan skrtt med korrekt PIN-kod. Ditt senastekortköp var den 9/3-13, därför framstår det som högst troligt att koden fanns antecknad i anslutning till kortet, vilket är i strid med kortvillkoren. Banken anser därfär att du har åsidosatt din skyldighet att skydda PIN-koden på ett sådant sätt att du är betalningsskyldig för transaktionerna som har skett."
Vad säger man? Vilken slutledningsförmåga? Och skall man kunna tycka att det är seriöst menat?
Sambandet mella ett köp den 9/3 och att jag förvarar en PIN-kod tillsammans med kortet? Och det är inget skämt!
 
VIdare; "Enligt lagen om obehöriga transaktioner § 6 gäller då att ditt ansvar är begränsat till ett takbelopp på 12000 kr. Banken kommer således att återbetala dig 4300 kr. "
Och denna summa har jag fått...
 
Jättetrist! Men jag är ju en envis typ och tänker gå vidare; Allmän Domstol och Allmänna Reklammationsnämnden finns att tillgå.
 
Vad tycker ni om Nordeas agerande? Och vem drabbas nästa gång i detta samhälle där kontanter snart är på utgång?
 
Men solen skiner, i alla fall något på pluskontot och jag skall nu ge mig ut och leta efter en bank som inte är så trångsynt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Freedomtravel

Åh vad trist! Man inser att man är ganska utsatt när något händer... Undrar hur man ska bära sig åt för att skydda sig? Och för att faktiskt få ersättning när olyckan är framme?

Jag har inte vågat skriva upp min kod någonstans så den var ju skyddad... även för mig själv när jag fick hjärnsläpp!!! Och då insåg jag ju också, om jag hade rest själv och inte kunnat låna, vad hade jag gjort då?

Frågan är hur man ska göra... Banker litar jag dessvärre inte på, men å andra sidan är väl kanske inte den ena så mycket bättre än den andra...

Svar: Hur man skall göra för att skydda sig är nog svårt att veta och ingen bank gör ju något för min, vår eller kundens skull.Och visst är man utsatt och värre blir det nog eftersom kontanter inte längre är så önskvärda på många ställen.
Men jag skall klaga hos ARN också...
Hade jag blivit rånad hade det varit en helt annan sak...
Puh! Jag blir nästan matt...
Skönt att du hade vänner omkring dig i Belgien.
Ditte

Lena

Hej Ditte. Jättetrist med Nordeas bemötande men inte ett dugg oväntat. Vi har bytt bank från Nordea till Handelsbanken. Alla konton inkl Börjes bolag samt all handel med aktier och fonder. Detta beroende på att vi vid många tillfällen fått rent elaka repliker. En gång när Börje övertrasserat sitt konto med 9.70 :- och inte uppmärksammat påminnelsen, så låste de alla våra krediter. När jag ringde till banken fick jag frågan "Hur står du ut med att vara gift med en så förbannat slarvig man, själv skulle jag bli tokig." Efter att vi bytt till Handelsbanken har allt gått som smort. vi har en bankman som heter Helelne, hon är jätteduktig, otroligt personlig och hjälper till med allt. Nordbanken har inte ens märkt att vi lämnat dem utan vi fick "ett personligt brev" med uppgifter om när vår personliga bankman skulle ha semester. Åh vad jag inte tycker om Nordea. Kram Lena

Svar: Tack för bra förslag vad gäller bank. Och visst är jag besviken över att Nordea anser att det är jag som gjort "fel".
Ditte

Synne

Vad trist med ett sådant bemötande! Snacka om att bli avspisad och dessutom bli anklagad för att ljuga. Bra att du inte tänker ge dig - de kan behöva lite motstånd! Kram!

Svar: Tack! Ja, jag skall kämpa på och får se hur långt det räcker.Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: