Mellan hägg och syrén

    
Varmt men halvmulet så dagens aktivitet fick bli en långpromenad längs Årstaviken och runt Södermalm, 8km. Skönt!
Det är en härlig tid som kommer och vi såg både hägg och magnolia i trädgårdarna till kolonistugorna längs vattnet.
Några syréner såg vi inte men de är nog på gång.
Bere vid Hornstulls Strand var det loppis som vanligt idag och det komer det att vara ett antal söndagar nu i maj och juni.
Perfekt om man saknar något eller behöver komplettera. Och vi behövde absolut inte det...
Särskilt roligt var att ett antal "FOODTRUCKS" nu fått sina tillstånd att köra runt på olika ställen i stan och sälja mat. Sortimentet är varierat och det är roligt med lite annat utbud än "Sibylla" och "thaikioskerna". De "FOODTRUCKS" som vi såg idag sålde bl.a. tacos, faijtas och crepes, helt nylagat och till rimliga priser.
PÅ vägen hem gick vi via Slussen och upp till Mosebacke och deras terrass. Men tyvärr så kom vi lite för tidigt för serveringen hade inte öppnat för dagen.
Blir många tillfällen att gå dit nu...Det är absolut ett av våra favoritställen denna årstid. Och vyn ut över stan är härlig.
I stället blev det en stund på balkongen hemma och det är också mysigt att se båtarna glida förbi nere på kanalen och ut och in genom Hammarbyslussen.
Många stora segelbåtar med höga master kommer med masterna på däck eftersom Danviksbron skall  repareras och är stängd för broöppning ända tills augusti.
 
 
 
 
Middagen är på G; förrätt, avokado och räkor och sedan en fetaostpaj, fylld med oliver, soltorkade tomater, lök, lite räkor och färska tomater, äggstanning hälls över; två ägg, två dl crème fraiche och en dl matlagningsgrädde, salt, peppar och timjan. Gräddas i mitten av ugnen i ca 30 minuter ( Nytt pajrecept, så vi får se vad vi tycker, men det ser bra ut.)
Och kvällens planer är soffhäng med tv och jag antar att det blir först "Mästarnas Mästare" och sedan VM finalen i hockey mellan Sverige och Schweiz.
 
 Pajen ser bra ut...
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: