Limmat och putsat

    
Imorgon förmiddag så skall vår lilla Maxie i sjön, så idag var det slutputsningen som gällde och diverse förberedelser med tampar, fendrar och linor.
Förutom att putsa och torka av det sista, så ägnade jag tid åt att med superlim gå över lister och annat som lossnat och det var inte bara det som faktiskt skulle limmas som fastnade i klistret utan också mina fingrar klibbade ihop.
Om jag tänkt tanken fullt ut skulle jag givetvis använt tunna plasthandskar....Får tänka på det till nästa gång för det är säkert fler detaljer som efter hand behöver kllistras fast.
Både vid mitt klistrande och torkande undrade jag varför det i herrans namn skall vara så trångt. Tror inte någon kan påstå att det är ett ergonomiskt arbetssätt  som används på en mindre segelbåt.
Tursamt nog, för min del, så har jag i alla fall ståhöjd inne i ruffen. Värre är det för Bosse som "inomhus" får röra sig med en mer knäande gång.
Efter att ha pysslat om båten nu under några veckor så inser jag att troligen varenda muskel i kroppen har fått röra på sig.
Och som ägaren till en av grannbåtarna sa idag; "att ha en liten båt håller kroppen i trim och tränar upp smidigheten".
Hoppas det ligger något i det. Det känns i alla fall så.
 
 
Slutputsning och polering.
 
"Salongen", ja det kallas så, sedd från trappan ner och längst fram är en dubbelkoj  Sittdynor har vi gott om..De skall förpassas till sin ordinarie plats.. "Salongen" med det minimala pentryt (till höger). Fotot taget  från fören. I morgon skall alla "rör" och grejer till masten försvinna till sina platser på däck så att dynorna kan läggas på.
När sen grovjobbet är klart skall även mattorna på plats. Och nej! Det är inga trasmattor....
 
 
 
                                                                             
Monika

Hej Ditte! Hoppas din lilla Maxi kommit i och kan invigas snart. Den ser verkligen jättefin ut inuti också! Många sommarkvällar i fina Stockholms skärgård hoppas vi på!

Trevlig helg!

Kram /Monika

Svar: Jodå, Maxie är i sjön och allt gick bra. Och visst hoppas vi på många fina dagar och kvällar i skärgården.Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Vilken mysig liten båt ni har! Hoppas det är väder för en båttur nu eller snart! Jag vet inte riktigt hur det är i Sverige precis nu, men här i Belgien är det sååå kallt!

Svar: Båten är sjösatt idag. Sååå skönt och det gick jättebra. Här har det varit omkring +18 idag och nu i kväll är det här +15. Men det dröjer npg tills vi övernattar i båten trots att vi har värme.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: