Klara, färdiga....

    
Även idag blev det några timmars jobb med båten. Slutspurten! Skrovet är nu helt klart. Det har tvättats, skrubbats, putsats och fått flera omgångar av polish påstruket. Och Bosse har tidigare slipat och målat under vattenlinjen och kölen. Så nu är Maxie klar för sjösättning. Hon är inte direkt i nyskick och det kan man ju inte begära av en "segeldam" av årsmodell 1977. Men det känns i alla fall som om hennes yttre påtagligt har fräschats upp.
Även inuti är det mesta klart; putsat, tvättat och inoljat. Var sak håller på att få/hitta sin plats och det måste vara praktiskt och lätt att få tag på det som just för stunden behövs.
Visst har vi ytterligare en del som behöver göras på båten, men det kan vi göra efter hand. För tid, det har vi gott om.
 
Sjösättning alltså nästa fredag, den 24/5 och sedan skall förstås masten på.
 
Det är verkligen spännande att se hur lätt det gå till att lyfta även tunga båtar ombord på lastbilen som sedan kör ner till vattnet och "lätt spm en plätt" försiktigt lyfter båten i vattnet.
I höstats vet jag att jag var riktigt nervös när Maxie skulle tas upp, men nu känns det betydligt lugnare. Jag vet ju hur det går till. Och i detalj.
 
 
Här är det en stor och tung motorbåt som legat bredvid oss som lyfts på lastbilen
för att inom några minuter sjösättas. Och mannen som styr det hela har en liten yoystick i en "väska" på magen.
Teknikens under!
 
Nästan på plats.
 
Fler som var intresserade av hur det skulle gå att lyfta den tunga motorbåten. Den här båten tycker jag är riktigt tjusig....Men å andra sidan väldigt mycket att putsa och ordna med.
                                                                  
Monika

Jag önskar er en trevlig solig, kanske somrig (?) helg!

kram /Monika

Svar: Tack! Skall ta vara på både sol o värme och njuta. Ni också hoppas jag! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: