Djurgårdspromenad med fortsättning

    
Idag var det tänkt att jag tillsammans med två väninnor skulle till Thielska Galleriet ute på Djurgården för att se Edvard Munch utställningen. Men väl där såg vi att den var avslutad.....Nåja, Djurgården är vackert så vi gick längs vattnet mot Waldemars Udde. Men där var det inte någon utställning som lockade så vi fortsatte promenaden längs vattnet och tog en kafferast vid Biskopsudden. Riktigt mysigt att sitta nere vid vattnet ocg höra vågorna klucka.
I det fina vädret spatserade vi vidare in mot stan och stannade till vid ABBA muséet eller som jag tror det heter, Swedish Hall of Fame. Men det är i alla fall ABBA som finns utanför muséet.
Klockan närmade sig lunch, eller snarare tyckte nog våra magar att det vore trevligt med en matbit.
Vin och Spritmuséets restaurang, alldeles vid vattnet, låg bra till för oss.
Fräsch och god mat och en trevlig miljö och personal gjorde stoppet extra trevligt.
Pigga som vi är, fortsatte vi vidare mot stan, gick Strandvägen och gjorde nästa stopp vid butiken "Svenskt Tenn".
Vilka fantastiska tyger!!!  Så vackra och utbudet är stort.
Men även priserna är ganska "fantastiska".
De flesta tyger kostar mellan 1400 och 1600 kr/m. Men kvalitet är det!
Jag tittade på ett tyg som heter "stensöta" och har en tanke att köpa det för att klä om ett par stolar. Har en lampskärm i just det tyget och tyckte att det kunde passa bra. Tänker vidare.
Vid Birger Jarlsgatan skildes vi åt och tre damer blev till två som fortsatte att gå över Sergels Torg,Drottninggatan, Gamla Stan, Slussen, Götgatan en bit, Nytorget och hem hit.
En rejäl promenad på 12 km! Och den friska luften fick vi på köpet.
 
 
 
 
 
Katarina

Vilken långpromenad det blev! Fin natur, trevliga vänner, god mat och dryck är en jättebra kombo.
Kram!

Synne

Hur gör du collaget? Något program eller sida? Jättefint!

Svar: Tack! Collaget gör jag i datorn, macAir. Går in på iPhoto, dela o där kan jag välja p collage och sedan mailar jag till mig själv. Öppnar mailet och drar collaget till iPhoto o använder det när jag skriver o lägger in som vanlig bild.
Ditte

Marja

Det blev en rejäl promenad! Men ni hade en fin dag. Hade också gärna sett utställningen med Edvard Munch... läste om den någonstans.
Kramar.

Svar: Det är mysigt att strosa genom Stockholm och särskilt i trevligt sällskap. Men synd att vi missade utställningen. Men, men.... Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: