Balkongdax

    
Strålande sol och inte ett moln så långt ögat kan nå...
Dags att ta itu med storstädning av balkongen. Musik i lurarna,trasor, borstar i olika storlekar, rengöringsmedel, vatten i stora mängder, samt en liten pall att sitta på, sedan var jag beredd att sätta i gång skrubbandet.
Efter en kort stunds borstande undrade jag varför i hela friden man gjort balkongen av "veckad plåt".
Kanske för att försvåra rengöringsjobbet eller möjligen för att man skall träna armmusklerna lite extra.
I och för sig finns det balkonger gjorda av glas och trä och annat, men även de materialen måste putsas och pysslas om. Eller kanske är aluminium  underhållsfritt?
Vårt hus är byggt 1994 så det har nog nu tillkommit mer underhållningsfria balkongbyggnadsmaterial.
 
Antar att det är Bosse som tidigare haft balkongrengöringen på sin lott, eftersom jag inte kan påminna mig att jag reagerat på den veckade plåten tidigare . Hmmm, vi har ändå bott här i nio år....
Fint blev det och nu återstår bara att köpa lite uteblommor som tål sol, balkongen har söder-väster läge.
Och ett snyggare balkongbord letar jag fortfarande efter för det som finns har fått ålderskrämpor och brädorna har genom åren levt sitt eget liv och är ojämna.
 
Mellan borstandet pustade jag och tittade ner på kanalen och konstaterade att även sightseeingbåtarna påbörjat sina turer för säsongen. Kul med lite båttrafik!
I år lär vi dock inte få se de riktigt stora segelbåtarna passera förbi. Lite  trist, men Danviksbron byggs om och har ingen broöppning förrän i oktober, så segelbåtar med höga master kommer inte att kunna ta sig in i Mälaren från Saltsjön utan de måste i så fall gå via Södertälje. Och det är en lång omväg....
 
En av sightseeingbåtarna på väg in i Hammarbyslussen och en har just kommit ut.
 
Veckan har varit väldigt lugn men i morgon väntar mer fart.
I kväll kommer Bosses syster med man från Åland så det blir en lite supé senare. Och i morgon förmiddag skall jag tillsammans med Maxfamiljen, Helen och Rita till Spårvägsmuséet där det visas barnteater; Nicke Nyfiken.
Sedan blir det färjan in till Djurgården/Allmänna Gränd för att se matinéföreställningen med Jerry Williams avskedsshow. Blir garanterat full fart och det skall bli jätteroligt och efter den tre timmar långa föreställningen blir det middag på Hasselbacken.
Kanske känns det sedan skönt för en pensionär att dra sig hemåt, eller också kan man ju tänka sig att fortsätta kvällen på lokal...
Vad gäller söndagen så är ännu inte planerad, men vi hoppas på fortsatt fint väder och får se vad det blir.
 
Kunde inte motstå desa ranunklar.
De får åtminstone i natt stå inomhus och kanske får de en balkongplats i morgon.
 
 
Katarina

Jag kommer gärna förbi och njuter på din balkong. Hoppas du hittar ett bord du gillar.
Kram!

Marja

Vilken trevlig och fullmatad helg för dig. Det känns väl bra efter slitet med balkongen? Jag får nog vänta ett par veckor med min balkonginredning.
Fina ranunklar du hittat! Kramar

Svar: Ja, lördagen blev fullmatad med idel trevligheter. Jätteroligt! Och snart kommer npg våren till Umeå på riktigt! Hoppas!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: