Återvinning...

    
 Mulet och vare sig balkong eller utesittarväder, åtminstone inte för mig. Det blev i stället en perfekt dag för att vandra runt till olika insamlingsställen här på Söder och lämna in kassar med kläder, bijouterier och andra prylar som jag sorterat ut.
Jag började vid Kupan, Röda Korsets café, butik och inlämningsställe på Östgötagatan. Jag var tveksam till om de skulle få en kasse eller ej. Tycker personalen är lite snprkig och sedan har jag svårt för att smälta alla pengar som förskingrats därifrån för några år sedan. Men å andra sidan kan jag inte kräma mig över det hur länge som helst.
Nästa stopp blev MYRORNA på Blekingegatan. Där är de alltid så glada och tacksamma över inlämnade saker så dit gillar jag att gå.
Mitt sista stopp på återvinningspromenaden blev EMMAUSGötgatan ner mot Slussen och här var det första gången jag lämnade in saker. Passade också på att titta runt i butiken. Allt de hade var väldigt fräscht och priserna var låga. Jag såg flera mer "kända söderbor" som var här och botaniserade både bland barnkläder och på vuxenavdelningarna.
Men för egen del så tittade jag bara runt. Behöver absolut ingenting!
Med tre tunga kassar mindre i händerna styrde jag fötterna hemåt igen.
 
 
 Men.... Det blev ett stopp på min absoluta favoritglassbar; Stikki Nikki på Götgatan,nästan vid Medborgarplatsen. Namnet Stikki Nikki kommer utav att ägarinnan växte upp i Texas, USA och var så smal om benen att hon fick heta just Stikki Nikki.
Och glassen är inte tillverkad av återvunna ingredienser, men den är ekologisk och den har inga konstgjorda smaktillsatser. Glassen är "hemtillverkad" och görs bara i mindre satser och det är nya smaker varje dag.
Några av de smaker som fanns idag var chokladsorbet, chokladmousse, mojito, campari och grapefruktsorbet, avovado, hasselnöt, citron och ett par sorters lakrits. Men det varierar från dag till dag.
En jättestorstor kula kostar 20 kr.
Tror att Stikki Nikki nu också öppnat en filial vid Mariatorget.
PS De tar ej kort, så ha med kontanter.
Inga problem för mig som numer alltid är försiktig med att betala med kort....
 
 
 
 
Marja

Emmaus på Götgatan har jag besökt ett par gånger. Håller med om att det är en fräsch affär.
Jag har också haft lite svårt att gå med mina grejer till Röda Korset, så det blir oftast Myrorna i Umeå. När jag flyttade fick Pingstkyrkan en hel del möbler. De har bra verksamhet i Afrika.
Kram

Svar: Idag fick RK en kasse men i fortsättningen väljer jag de andra. (Tycker även att de har gigantiska administrationskostnader....)Skall titta närmare på Pingstktyrka och se om det finns något i närheten.
Och jag har mycket kvar....
Kramar!
Ditte

sannas rum

Jag håller med dig om RK, känns inte helt toppen, men å andra sidan så behövs de kanske ändå. En tjej kom fram till mig i Brunnsparken för ett par veckor sedan och försökte värva mig till RK, sa bestämt nej (fast använde argumentet att jag skänker till Läkare utan Gränser & har ett fadderbarn, men att jag gärna hade velat skänka till ALLA om jag kunnat). Fast egentligen beror det ju lite på all dålig publicitet de fått. Tycker det är märkligt hur de lyckats också, om de nu kontrolleras av svensk insamlingskontroll..

Svar: Visst, håller med dig. Och jag vet ju att RK gör stora insatser i drabbade områden världen över. Men Läkare utan gränser känns för mig mer seriösa...
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: