Vardag i värmen

    
Thailand har ju tre årstider och just nu infaller sommarsäsongen som är varm och med början i mars och slut i maj. sEdan kommer regnperioden, men oftast är det inte dagsregn som gäller utan några skurar och sedan skiner solen igen. Men det är hög luftfuktighet. Och i oktober börjar den svarlare årstiden, men så svalt jämfört med Sverige blir det ju inte.
vi har aldrig tidigare varit i Thailand så här års och jag kan konstatera att det är VARMT. Idag har det varit +36, men jag jobbar inte utan kan tillbringa tid nere på stranden, i skuggan och under kokospalmerna med korsord, gamla sommarprogram och en bok.
 
 
 Efter en välbehövlig sovmorgon blev det en tur till motorcykeluthyraren för att byta min hjälm. Jag kunde inte förlika mig med den blåblommiga historien. Jag ville inte ens ge den en chans. Den nya hjälmen är också blå, men utan blommor, Helt ok!
 
Vi hade bokat tid för klippning klockan 13, inne i Ban Phe, den lilla staden/fiskesamhället ca 12 km från oss. Men där var det lugnt idag. Dels är den största turistsäsongen förbi och deös är det för varmt för att röra sig så mycket. Både Bosse och jag var jättenöjda med våra klippningar, vilket åtminstone inte jag alltid är hemma.
Frissan som är utbildad i England och delvis bor där har verkligen känsla för att få till det med mitt hår. Inte alltid lätt vill jag lova. Priset för mig inkl. tvätt, inpackning, huvudmassage och föning blev 65 kr. Pr
 
 Ganska tomt på Ban Phes huvudgata idag mitt på dagen.
 
 Vi passade också på att köpa med oss lite grovt, nybakat, svenskt bröd från "Petras", en mer västerländsk liten butik som har precis allt man kan tänka sig. Och lite till...
Petra själv rekommenderade oss att köpa med några vietnamesiska vårrullar hem till lunch., vilket visade sig vara en lyckoträff.
De vietnamesiska vårrullarna bestod av diverse grönsaker och räkor.
Hur gott som helst med dippsåsen till och en kall Chang. Intogs på balkongen.
 
 
 
På hemvägen stannade vi också till vid en blomstermarknad för att köpa en växt till balkongen. Och det måste förstås vara en växt som tål sol. Denna bouganvilla för 16 kr var ett fynd och vi kommer att köpa ett par till.
Men växten skulle ju också med hem på mopeden, så det fick räcka med en idag.
 

Nu har mörkret lagt sig och klockan är snart 19. Alltså, det blir mörkt en timme senare nu än i december då vi senast var här. Cikadorna har stämt upp sin kör och myggorna gör sitt bästa för att ge sig på mig där jag sitter under några träd. Har bra, nåja, hyfsad, internetuppkoppling just här och just nu. Tur jag är envis.....
 
 
 
Åse

Man kanske skulle ta sig en tur till sydligare breddgrader!? Kram

Svar: Varför inte! Passa på nu innan ni blir med hund!Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Ojojoj, vilken värme! Långt ifrån våra 6 minusgrader... Färska vietnamesiska vårrullar är en favorit för mig! De har riktigt goda såna på restaurang Nem Nem Quan, inte långt från Medborgarplatsen. Jag brukade ofta äta lunch där när jag jobbade i närheten. Väldigt gullig personal dessutom!

Svar: Tack för bra restaurangtips i Stockholm. Då skall jag gå dit när vi kommer hem.Varmt är det, men det blåser en bra bris från havet så det går riktigt bra ändå. Vi bor ju precis vid stranden/havet och det är skönt.
Hade nog inte förstått att det skulle vara riktigt så här varmt nu.
Men vi vänjer oss nog.
Ditte

Marja

Ni verkar ha det riktigt skönt. Fast +36 grader är lite för mycket i min smak. Jag var en gång i Grekland då det var +42 grader och det var himla jobbigt.
Sköt om dig och njut av dagarna! Kramar

Svar: Ja, det är för varmt i min smak också. Men vi sitter i skuggan under kokospalmerna vid havet och där fläktar det behagligt. Hade nog inte tänkt mig så här varmt.... Men man vänjer sig nog.Och inne har vi ju ac....Men vi har det bra, väldigt bra. Visserligen vaktar jag på mina saker, tror inte alls det finns anledning till det här, men jag gör det ändå.
Njut av Barcelona!
kramar!
Kramar!
Ditte

Anonym

Nihao!
Härlig dag....
Igår hade vi en härlig dag i Beijing med friskare luft och blå himmel men usch att vakna idag, igen med skitluft : (
tänk om jag skulle ta mig en sväng till Thailand hihihihi
kram

Svar: Kom du! Du är ju nästgårds!Här är det varmt och sol och luften är bra....
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: