Ut! Jag längtar ut....

    
Mitt humör blir så mycket lättsammare och jag känner mig mycket gladare när solen skiner. Visserligen vet jag att det inte är någon idé att klaga på vädret, för det blir ju som det blir oavsett vad jag tycker.
Förmiddagen tillbringade jag en stund på balkongen, där var det varmt i lä ca + 14, och följde samtidigt skidtävlingarna i Lahtis. (Vände på teven så jag kunde se där ute.) Och i Lathis sken också solen från en klarblå himmel.
Någon skidåkning hade jag inte planerat för dagen, kanske lite synd, men det blev i alla fall en promenad på ett antal km. Och kallt var det!
Den värme som erbjöds i solen, söderläge och i lä på balkongen infann sig inte ute.
Där var det ett antal minusgrader och det blåste kyliga vindar. Men sol var det!
 
I rask takt trampade jag runt på Söder och stannade särskilt till uppe i Vitan (Vitabergsparken) som kändes kall och ödslig. Men om några månader är det full fart här med både Parkteatern och andra uppträdanden.
Tog också en tur upp till Sofia kyrka och stannade till vid de gamla husen från 1700 talet. Historiens vingslag kunde nästan höras. Och jag såg riktigt framför mig hur det var att leva här på den tiden utan några som helst bekvämligheter. Även idag är husen bebodda och sedan mitten av 1900 talet rustade för ett mer modernt boende.
Roligt att husen är bebodda och att även detta området är en levande miljö mitt i storstadens puls.
 
 Gamla miljöer men fantastiskt utformade skorstenar mitt i storstan med Hammarbybacken i bakgrunden, Sofia kyrka som reser sig på sin kulle och Vitabergsparkens bänkar som väntar på sommarens besökare.
Och jag har förmånen att  finns mitt i alltihop. Känner mig hemma på Söder...
 
 
Ann

Du är en sann Stockholmsfantast och har så många fina förslag på var och hur man kan hitta det bästa i Stockholm. Och det gillar jag. Tack och kram!

Freedomtravel

Jag vi har hört talas om att det är sol där ute... men inte sett så mycket av den den här helgen... ;) Fina bilder!

Svar: Tack! Och ni får bildmässigt se hur det är ute...Jag är full av beundran för det jobb ni lagt ner! Fantastiskt!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: