Strandfynd

    
Det är väldigt skönt att det blåser från havet för det ger en behaglig svalka, åtminstone nere vid stranden.
Men det blåser rakt utifrån och det innebär också tyvärr att allsköns "skit" flyter i land och lägger sig på stranden. Här är strandlinjen 5-6 km lång och helt perfekt för vågorna att spola upp det som slängts långt ut i havet. Och det är minsann inte lite som åker i....
Eftersom vi inte varit här under den varma årstiden har vi inte alls ens tänkt på att det kan vara så här skräpigt. Men vänder vinden så kommer det inget skräp alls utan allt far ut till havs igen och stranden blir som vanligt igen.
Vinden tilltar på eftermiddagen och skräpet likaså, men idag mitt på dagen var jag i och badade och då var det ganska ok. Varmt var det i vattnet, +30, så jag simmade ett antal längder i poolen för den gav mer svalka.
 
 
       En sorts växt som flutit upp fanns bredvid en död, lång, ål.
 
                                                           En vacker stock. Men var skall vi ha den?    
 
Ett dopp i poolen är skönt och svalkande och kokospalmerna ger bra skugga.
 
                                                                                      
 Poolen är så härlig och det är en njutning att simma där. Oftast är det bar jag som är i och badar. Jätteskönt!
 

Nu är klockan 17 och det börjar det bli lite svalare, allt är relativt, och vi skall ta en tur med moppen till en lokal marknad i närhetenför inköp av fräscha grönsaker och frukt. Kanske hittar vi annat också, för allt finns att köpa där.
I morgon och resten av veckan blir det för min del jobb på Svenska Skolan här och det skall bli jätteroligt. Det var ju ett tag sen sist.... För jag är ju pensionär....( Från 1/12-2011 - 1/3-2012 jobbade jag här som lärare i den då nystartade svenska skolan, ESS, Eastern Swedish School)
 
 
 
Ann

Lite mer omväxling än hemma, visst?
Förstår att du har det bra. Och mysigt att kombinera ihop Sverige och Thailand.

Helena

Oj, oj, här händer det grejer hela tiden. Om jag inte läser varje dag har ja svårt hänga med. Blev lite fundersam över strandfynden, i Stockholmstrakten...
Så roligt att du fick din ryggsäck. Hoppas du får det bra i Thailand! / Helena

Svar: Jo då, ibland sker saker och ting (resor) snabbt.....Och jag blev så glad över att få tillbaka min ryggsäck med innehåll och avklippt band/ryggrem, även om bankomatkortet var borta, pengarna likaså.Och vi har det jättebra här, men varmt...Njuter gör vi!
Ditte

Ladies Abroad

Ni ser ut att verkligen ha det bra. Jag blev faktiskt så inspirerat av dig och thailand att jag var tvungen att skriva ihop ett Thailandsinlägg själv. Fast inte om skräp och bråte....

Svar: Kul! Jag skall genast gå in och läsa. Här brukar det inte vara skräp och bråte, men å andra sidan har vi aldrig varit här så sent på säsongen. Men trist är det! Miljön, maten och allt annat får uppväga just nu och att det inte alls är så turistikkt som på många andra ställen i Thailand. I övrigt finns nog våra favoritstränder i Vietnam, Puh Quock och på Boracay Filippinerna. Fantastiskt!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: