Stad i sol

    
 
 
Sol och klarblå himmel, visserligen inte så varmt i skuggan men absoluta vårkänslor kom fram under dagens promenad. Fredag igen! Veckorna går så fort!  Vet knappast vad jag gjort under veckan, men fort har den gått.
Idag lämnade vi Söders höjder och promenerade via Slussen och Gamla Stan in till Sergels Torg för att uträtta lite ärenden. Hemvägen blev genom Kungsträdgården och där vi kände för en vätskepaus i solen. Och det var många som tänkt liknande tankar, så att hitta ett ledigt bord blev en stor utmaning.
På Friday´s i Kungsträdgårdens norra ände var antalet bord få och många gäster på kö så vi fortsatte att leta bord på de andra serveringarna. Tyvärr ingen lycka där heller.
Så efter att ha väntat ett tag på ett av de idag extremt åtråvärda borden gav vi upp.
 
Trångt om platserna på Friday´s i dag på eftermiddagen.
 
Vi promenerade vidare ner mot Strömmen/Operan och Grand Hotell och tittade på sjöfåglarna som samsades om all mat som lagts ut för att stilla deras hunger. Även här nere vid vattnet satt människor i solen och njöt av det härliga vädret. Mysigt! Även Bosse och jag stannade till här en stund innan vi fortsatte hemåt förbi Riksdagshuset, Riksbanken och vidare genom Gamla Stan, Slussen och hem till Söder.
Även om inte promenerandet i sig är särskilt konditionskrävande så ger det viss motion och man ser och upplever mycket under tiden. Och att i princip gå /promenera en mil om dagen (vissa dagar blir det längre och andra dagar blir det kortare) känns bra. Även för själen.....
 
 
 
 
 
 
Ann

Mysigt med promenader i Stockholm. Och vilket härligt väder! Nu är det snart vår på riktigt.

Marja

Fint kollage du gjort från det soliga Stockholm. Vi har också haft sol, men några minusgrader, så det är ingen som har lust att sitta ute än.
Ha en skön helg! Kramar

Svar: Ja, i skuggan var det inte många grader plus men solen värmde i alla fall hyfsat. I lä...Önskar dig också en skön helg!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: