Skingrar tankar och tar ett steg framåt

    
Tack för allt stöd och omtanke jag fått via kommentarer, mail, telefonsamtal och sms! Att bli bestulen är verkligen kämpigt på många olika sätt och allt stöd har varit till stöd och hjälp för mig.
 
Har inte någon vidare ork eller entusiasm idag. Kroppen känns trött och hjärnan likaså. Känner att gårdagens stöld av min lilla ryggsäck, tyvärr, har fått ta det mesta av dagens energi.Mycket att bearbeta på flera plan.
Men i morse hämtade jag Max på Centralen och han skall stanna tills i morgon eftermiddag. Skönt att skingra tankarna och njuta av denna helt underbara lilla person. Jag är så glad att jag är Max mormor och Bosse är alltid Bosse, en viktig person för Max.
 
Max, stora killen nu, tre år. Så mysig!
 
Jag blev också så glad över att få överraskningsbesök av väninnan Vivi med lilla Märta, hunden.
Det blev lunch här hemma och senare en uppfriskande promenad i solen. Och friskt var det! Skönt att komma ut och rensa ut lite tankar från gårdagen och få in lite nya.
 
Lunch här hemma, canelloni fyllda med skinka, mozzarella och spenat, tomatsås över
och gratinerade med riven ost. Gott!
 
Ibland är det lördag hela veckan ...Och Märta väntar utanför butiken tillsammans med mig.
Glad över att prova Max vagn..."Men var är matte"?
 
Kallt och vackert längs kajen med den snöklädda Hammarbybacken  på andra sidab kanalen.
 

Eftermiddagen bjöd på fler besök. Helen (dotter) kom förbi efter jobbet och hade med sig Curre. Spännande att se hur hundmötet mellan lilla Märta 5 år och Curre snart ett år skulle gå. Och Märta markerade genast vem som var äldst....
Curre bestämde sig för att i stället ägna sig åt Max tåg. Säkert ett klokt beslut.
 
 
 
 Moster Helen och Max busar i soffan och Curre vill också vara med.
 
Många tankar har passerat genom huvudet under dagen, många samtal har jag ringt för att försöka ordna allt det praktiska. (Nytt körkort, nya medlemskort, kompletterande polisanmälan, telefonsamtal till banken, byte av dörrlås, kontakter med försäkringsbolaget, ifyllande av diverse papper och blanketter, rekvirerande av nya m.m.)
Så de avbrott som givits under dagen och som fått mig att tänka på annat, rensa hjärnan och inte älta, har kännts så bra. 
Men jag inser att det är mycket kvar att bearbeta.
Jag är också både glad och tacksam över det stöd jag fått från nära och kära, mina vänner, samt de instanser jag varit i kontakt med i samband med att jag jag i går blev bestulen och jag har tagit ett steg framåt....

                                                                                           
                                                                
 
 
Iris

Vad skönt att du har barnen och barnbarnet nära dig! Jag har ju inte upplevt samma som du, men alla inbrotten hemma i huset i Tyresö innebar att jag en lång tid inte vågade gå in utan att ringa maken samtidigt på mobilen även om vi larmat huset från källare till taknocken. Tänker på dig! KRAM

Svar: Kan verkligen förstå din känsla....Det som hände mig var ju marginellt i jämförelse med intrång i sitt hem.
Tack goaste Iris för din omtanke! Och det kändes så skönt att Max kom idag för då vill jag jag vara med och vara närvarande hela tiden. Visst är det också härligt att ha barnen i närheten, även de vuxna...
Kramar och många tankar till dig
Bosse hälsar!
Ditte

Marja

Såg i gårdagens kommentarer att du hade haft ryggsäckens rem runt foten. Kan inte föreställa mig hur slipade och fräcka dessa tjuvar är. Berättade vad som hänt för min dotter som bor i Stockholm och hon var inte förvånad. Det händer hela tiden, sa hon. Ligor som opererar på ett sätt man inte kan fatta.
Skönt att du har kunnat gå vidare och fått fint besök som distraherar lite, men allt det praktiska finns ju där hela tiden.
Kramar

Svar: Tack! Känner mig stärkt av dig och alla kommentarer. Och det var skönt med avbrott/besök i alla praktiska bestyr. Max skingrar ju lätt mina tankar, det gäller att vara med här och nu. Kramar!
Ditte

Marie Leander

Ja du, vad säger man? Tänker på dig och förstår precis din känsla. Jag tror nästan inte det går att skydda sig helt mot dessa proffs hur försiktig man än är. Hoppas allt löser sig till det bästa fortast möjligt. Ha en go helg och fortsätt njut av ditt goa barnbarn.

Svar: Tack Marie för omtanken! Ja, man kan nog inte göra så mycket för att helt skydda sig mot dessa proffs. Alla jag varit i kontakt med har hjälpt mig otroligt och nu har jag efter mängder av timmar fått en hel del utfört. Men det tar tid och kraft.
Skall försöka koppla av lite nu när det mesta, nåja..., praktiska är avklarat.
Hoppas ni har det bra och att våren är på G hos er i Kiel.
Kramar!
Ditte

vivi

Tack så jättemycket för att vi fick komma hastig o lustigt m kort varsel. Märta fick egentid o tågtur som hon älskar. Underbar lunch och framförallt underbara NI...!!!

Svar: Det vara så jätteroligt att du och Märta kom. Blev ett trevligt och roligt avbrott för mig.Det här gör vi om!
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: