Laem Mae Phim och lunch

    
I går kväll provade vi att koka ägg i riskokaren och det blev ett hyfsat resultat. Äggen här är väldigt färska, 1-2 dagar gamla så idealet för att få dem lagon kokta för att skiva hade nog varit en koktid på 9 minuter. Nu fick de koka i åtta och med locket på hela tiden så hölls kokningen i gång. Bara en parentes....
 
Idag har vi tagit oss en vända med moppen till grannbyn som ligger 12 km österut, Laem Mae Phim, också ett fiskeläge. Precis som i Ban Phe så kantas genomfartsgatan av en fem km lång sandstrand som skuggas av mängder av pinjeträd.
Vårt mål var idag en resort som ligger längst bort på stranden och som heter Lomtalay Chalet. Och här hade vi tänkt att äta lunch.
 
Entrén till Lomtalay Chalet. Här finns en vacker trädgård och ett fint poolområde och från restaurangen har  härlig havsutsikt. Och det går alldeles utmärkt att ta en simtur i poolen eller havet under tiden man väntar på maten.
Vill man bo här några dagar så är hotellpriserna överkomliga, men lite dyrare under helgerna. Priserna varierar från ca 450-500 kronor för ett fint dubbelrum med havsutsikt till drygt 1000 kr för en stor svit med havsutsikt i en bungalow. Familjerum finns också både i huvudbyggnaden och i bungalow.
 
 Den här vägen kan man också komma till restaurangen.
 
Behagligt!
                                                                                       
 Jag beställde stekt ris med räkor, ananas och cashwnötter serverad ur en stor ananas. Jättegott.
Jag hade visserligen tänkt mig ett glas vitt vin till det hela, men det var slut så i stället blev det iskallt rött vin.
Inte alls tokigt i hettan.    
 
Jättefräscha toaletter, delvis under bar himmel och med olika dammar där fiskar simmar runt.
 
 
Jag skulle bara ta mig en sista titt på hotellområdet innan vår lunchutflykt närmade sig slutet och vi skulle åka "hem" till de väntande kokospalmerna i skuggan på "vår strand."
Plötsligt inne på hotellet ser jag detta.....
Två små chiwawor i en egen liten hundvagn med prickar på. Och det fanns kudde och täcke i vagnen. Hundarna hade dessutom små blusar på sig....
Jag visste inte hur jag skulle kunna behålla anletsdragen i schack, men det gick. Visserligen log jag, men tittade samtidigt på hundarna.
(Jag har ju sett liknande i Peking, hundar i vagn...)
Husse och matte pratade kinesiska med varandra och då var det genast lättare för mig att förstå sammanhanget för  en thailändare skulle aldrig sätta sina hundar i vagn. Och några renrasiga hundar har jag ännu inte sett.
 
Vad säger man? Gulligt?
 
Jodå, jag skulle också fotograferas med de små hundarna.
                                                                                            
                     
 
sannas rum

Åh gud vad häääärliga bilder Ditte :)
Glad påsk från kalla, yet soliga Göteborg ;D

Svar: Tack! Ja, vi har det jättebra. Hoppas att du också har det. Och du, värmen kommer snart även till Götelaborg.Kramar!
Ditte

Malin

Verkligen härliga bilder! Soliga kramar från Sverige

Svar:
Ditte

Anonym

Tack Malin! Och vad härligt att solen skilner hemma. Hoppas det snart blir lite vårvärme också.

Ditte

Nejdå, jag är inte alls anonym.....

Sofia Sjölinder

Hej Ditte!
Söker runt efter kommentarer om Lomtalay Chaley, innan jag ska betala vårt boende, för att inte råka ut för alltför uppenbara negativa överraskningar. Så får jag en träff på din blogg! Och du säger inte några tråkiga nyheter om stället, så det är nog OK att bo där över nyår :-). Världen är liten!
Mvh Sofia S (Sjölinder)

Svar: Hej Sofia! Visst är världen liten! Det blir säkert jättenbra att bo här. Har inte alls sett rummen, men själva miljön kändes välkomnande och varm. Ja, varmt ute var det också.Laem Mae Phim betår i stort sett av en flera km lång gata/väg som kantas av stransen/havet med olika restauranger längs med. Jag rekommenderar att ni hyr en moppe och kan ta re runt lite. Vi har varit i området flera gånger och trivts väldigt bra.
"Vår by", strand , heter Chackapong och ligger 12 km från Mae Phim, på vägen mot det lite större samhället Ban Phe. Kanske är stranden trevligare här, en smaksak tror jag. fRån landsvägen kör man bara ner till vänster strax före eller efter ett hotel som heter Novotel. Här finns många mindre strandrestauranger och man får solstolar och parasoll utan kostnad. Men visst blir ägaren glad om man tar något att äta eller dricka. Men det är inget krav. Billigt är det, gott och trevligt dessutom.
Kanske hänger ni också med på en båttur från Laem Paee Phim? Mycket mer info om det här området hittar du i min blogg under rubriken Thailand.
Ni får det säkert jättemysigt och området är lungt.
Trevlig resa!
Många hälsningar till dig och de dina.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: