Inköpstur.

    
I morse blev det sovmorgon, ingen klocka som ringde. Påskafton dessutom! Vi bestämde oss efter frukost för att ta mopeden in till Ban Phe för lite proviantering och tänkte ta en titt på en ganska nyöppnad supermarket som heter Big C . Roligt att se utbudet som i och för sig var stort, framför allt är det mycket frukt, fisk och grönsaker som översvämmar diskarna men även en hel del fräscha köttvaror och allt annat som brukar finnas i en supermarket. Men vi är ju i Thailand så det svenska utbudet av varor saknas helt här.
I och för sig brukar vi handla frukt och grönsaker på de lokala marknaderna men nu när det är så hett är det skönt att strosa omkring i en av a.c. välkyld lokal. Och lite inköp blev det.
Vi fortsatte till Petras, en liten välsorterad butik, som ligger lägs huvudgatan i Ban Phe, mitt emot där färjorna går över till ön Koh Samet. Petras har en del svenska varor;kaviar,knäckebröd, grovt bröd, ost, sill och lax som i och för sig från Norge. Och lite kompletteringar på matfronten blev det.
 
Och det bästa man har, det sätter man på bordet. Här är det Petras lilla barnbarn på tre år. Helt ljuvlig!
 
Ambulerande gatukök, fångat på bild från vår moped.
 

Sedan lite drygt en vecka har de thailändska skoleleverna sommarlov, ett lov som varar i sex veckor. Skönt nu när det är så varmt! Det verkade också idag som alla thailändare hade gått man ur huse för att tillbringa dagen på stranden.
När man kör ut från Ban Phe och mot vårt håll går vägen längs havet och den är kantad av vackra gamla pinjeträd och det stod mängder av bilar parkerade på varje ledig yta. Alla ville ha svalka vid havet idag.
Strandpromenaden är säkert 5 km och längs hela sträckan finns en bra sandstrand, (ibland skräpig) och pinjeträden ger behaglig skugga.
Många familjer hade med sig picknick och annars finns det gott om restauranger i mindre skala som serverar nylagade rätter. Och även de ambulerande matmotorcyklarna har bra och billig mat till försäljning. Helt nylagad och man kan själv bestämma från sortimentet vad man vill ha wokat.
 
På hemvägen körde vi in till ett av de tre svenska bagerier som finns i området för inköp av nybakat rågbröd och en toscatårta.
Pom´s bageri i Pinery Park i närheten av Suan Son Beach. Här finns alltid "svenskt" matbröd och kaffebröd.
Jättegott!
                                                                                           
Inköpsrundorna här är inte alltid så effektiva som hemma för det finns så mycket att se och upptäcka och det blir gärna diverse trevliga pratstunder i alla möjliga sammanhang.
 
Och innan vi körde hemåt stannade vi till en stund på stranden för att titta på elefanterna och för att svalka oss lite.
 
 
 Nu har mörkret lagt sig och jag skall gå upp och använda min kreativa ådra till att trolla fram lite mat. Vi har bestämt oss för att äta hemma idag för omväxlings skull. Visserligen har vi ännu ingen kokplatta, men väl riskokare, elektrisk grillpanna, vattenkokare, kaffebryggare och micro. Tanken är att försöka koka ägg i riskokaren och jag tror det kan fungera. Vattnet måste bara koka upp först och sedan får nog äggen ligga i det kokande vattnet i minst åtta minuter......Nåja, vi får se hur det går.
Jag önskar alla läsare en trevlig påskafton och hoppas ni har det bra var i världen ni än befinner er.
 
Malin

Vad härligt ni verkar ha det! Längtan efter min Thailand-resa längre fram i år blir bara större efter dina härliga inlägg!
Glad påsk till er!

Svar: Ja, vi har det jättebra, men varmt.....Vi har akdrig varit här så sent på året tidigare och det är VARMT. Till och med thailändarna som är vant tycker att värmen är besvärande. Men skönt att ha ac och bo alldeles vi havet.Spännande med din thailandsresa! Och jag följer med via din blogg!
Ha det bra och njut av din ledighet ännu ett par dagar.
Ditte

Anonym

Vad härligt! Idag upplevde jag samma sak som du för någon vecka sedan, blev bestulen här när vi åt lunch. Usch, tack och lov att jag hade hemnycklarna i byxfickan!
Njut av värmen och påsken! Kram

Svar: Så tråkigt att du också blivit bestulen. Och det tar verkligen på krafterna. Man blir ju både ledsen och arg och känner sig så kränkt. Tänker på dig och hoppas att du hunnit spärra kort mm innan någon hinner tömma konton. Men man har ju så mycket annat också i väskan. Usch!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: