Efter regn och kyla kommer sol? Visst?

    
Efter några dagar som för mig varit både intensiva och påfrestande så blir det nu ett välbehövligt avbrott.
I morgon åker Bosse och jag till Thailand.
Jag har sedan i onsdags, då jag blev av med min lilla ryggsäck inte haft någon ro kroppen. Jag har hela tiden varit på helspänn och detta trots att jag inte alls blievi rånad eller utsatt för något annat än en stöld. Och det finns ju verkligen värre saker att råka ut för. Jag har i varje fall tagit illa vid mig och grubblat mycket.
Men idag hände något fantastiskt! Och jag som inte ens orkat ha några positiva tankar på stölden.
Sent på eftermiddagen ringde min mobil och det var en ung anställd på hotell Scandic Malmen i andra ändan. Hon undrade lite försynr om jag i helgen varit i baren på Malmen....Nej då, inget besök i helgen på Malmen för min del.
Hon frågade därför att någon i personalen i helgen hittat en liten, grå, ryggsäck i en soffa och undrade om jag var jag. Vad skulle jag svara? Jag blev helt stum, förvånad och glad samtidigt. För i ryggsäcken fanns mina saker och personalen på hotell Malmen hade tittat och lyckats lokalisera mig. Fantastiskt!
Jag stegade glad i hågen i väg till Malmen och fick där beskriva min ryggsäck. Och så bärs ryggsäcken fram.
Det mesta fanns kvar! Otroligt! Men bankkortet var borta!  Det visst jag ju, med tanke på hur snabba förövarna var på att ta ut pengar. Kontanterna var  givetvis borta, men i övrigt fanns allt. Jag kunde knappast förstå det.
Ett av banden på ryggsäcken var avklippt och det stärker min teori om hur det gått till. Någon har klippt/skurit av bandet och sedan, utan att jag märkt något  dragit bort den från "den under bordet placering" ryggsäcken hade.
Nu hoppas jag så småningom att polisen genom bankomatens övervakningskamera och hotell Malmens kameror kan hitta de/den skyldiga.
Och jag funderar så på hur någon burit runt på ryggsäcken från onsdag vid lunchtid till lördag -söndag för att sedan placera den i en soffa på hotell Malmen.
Men det får jag nog aldrig veta.
 
Återkommer på onsdag och då från Thailand.
Vi åker till "vårt vanliga ställe", 18 mil sydost om Bangkok, mitt emot ön Koh Samet och där hoppas jag få ro i själen.
(Tursamt nog så har vi vänner och släktingar som tar hand om lägenheten när vi är borta och det känns bra att någon bor här, även om vi bytt alla lås.)
 
 
 
 
 
Iris

Skönt att väskan hittades. Njut av resan!!! KRAM

Svar: Tack Iris! Ja, det har varit och är fortfarande omtumlande. Men det blir bra med miljöombyte.Kramar och tankar!
Ditte

sannas rum

Åh guuud vad härligt, hoppas att ni får en toppenresa Ditte :)

Svar: Tack! Känns bra att vara här och få lite perspektiv på det som hänt.Och visst kommer det att bli bra....
Ditte

Sussie

Hej lilla Ditte och åh vad skönt att höra att dom hittat din ryggsäck! Förstår att det inte är plåster på såren men dock! Men ni är väl goa - drar till Thailand! Är inte ett dugg avundsjuk...vem vill missa detta snöoväder....
Kram

Svar: Tack Sussie för omtanke! Och nu skall jag bara pusta ett par dagar....Landade i morse och vi är nu installerade i lägenheten på stranden. Nog dags för ett bad kanske?Kramar!
Ditte

Marie Leander

Det trodde man ju aldrig att ryggsäcken skulle komma tillbaka med allt utom kort och pengar.
Njut så mycket du kan av Thailand. Ni har verkligen lyckats pricka in rätt tid. För vem vill inte komma ifrån detta väder ett tag. Kram på dig.

Svar: Tack Marie!Är jätteglad för att få tillbaka ryggan med saker, även om ryggan är trasig med ett band avskuret. Men jag får beställa en ny från goa kinavänner.. Känns bra att vara här och få lite avstånd till händelsen hemma.Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Men fantastiskt att du fick tillbaka ryggsäcken! Även om allt förstås inte fanns kvar. Och oj, redan dags för en Asienresa!? Härligt! Ser fram emot att höra från Thailand snart!

Svar: Jag blev verkligen jätteglad över att få tillbaka mina saker. Hade inte alls ens vågta hoppas eller tänka den tanken.Landade i morse i Bangkok där vi blev hämtade och ser nu fran emot ett bad och en
strandpromenad.
Ditte

Marja

Vilken solskenshistoria att väskan återfanns! Det måste väl ändå kännas lite hoppfullt.
Thailand igen... lyckans ost. Fast jag klagar inte. Barcelona är fantastiskt. Ha en bra resa. kramar.

Svar: Jag skall just nu in och läsa om ditt Barcelona och se vad du uplevt. Det är ju en fantastisk stad på alla sätt och vis. Visst var det en solskenshistoria att ryggan kom tillbaka! Nu hoppas jag även att pengafrågan också ordnar sig....
Vi landade i Bangkok i morse och har installerat oss vid havet i vår lilla by. Blir nog inga större utsvävningar idag.
Kanske ett bad?
Kramar!
Och njut av Barcelona men väskan under uppsikt!
Ditte

Britta G

Det är ett tag sedan jag läste din blogg Ditte. Och oj, vad mycket du varit med om!!! Jag är både ledsen (ryggan) och glad (Thailand) för din skull. Jag blir bara så besviken på människan....som tur är finns det goda människor oxå. Som du Ditte! Ha det så gott ni kan i Paradiset o njut av tillvaron o krama Bosse!

Svar: Tack Britta! Ja, det har hänt en hel del. Men nu är vi i alla fall i Thailand och jag hoppas kunna glömma och gå vidare. Många kramar och tankar till dig och de dina.
Ditte

Åse

Vilken solskenshistoria.
Jag var i Gbg i går och du må tro att jag satt och kramade min väska när vi åt!!!
Ha en trevlig, avkopplande resa nu långt från kylan och snålblåsten!
Kram Åse

Svar: Tack Åse! Och nu är jag på plats! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: