"Bryta ihop och gå vidare"

    
I dag har, trots strålande sol, inte kommit längre än de få metrarna ut till balkongen för att andas frisk luft och sitta i solen några minuter mellan varven.
Samlade energi i går och kände mig på morgonen beredd att sätta i gång med allt pappers och skriveriarbete som är helt nödvändiga för mig att få gjorda. Måste ju på något sätt komma vidare efter onsdagens händelse och få det praktiska gjort.
Jag är full av beundran för NORDEA och polisen som stöttat och hjälpt mig på i mitt tycke, bästa möjliga sätt.
Redan igår kom mitt nya bankkort som tillverkades i expressfart. Det brukar vanligtvis ta 3-5 arbetsdagar att få tryckt ett nytt kort, men jag hade turen att få allt gjort på en och en halv dag. Vilken effektivitet! Så idag har jag provat det och det fungerade...Härligt! För utan bankomatkort är det nästan hopplöst att ta ut pengar. Färre och färre bankkontor har kontanthantering. Åtminstone är det så i Stockholm. Och hittar man ett kontor med kontanthantering så blir ofta väntetiderna där långa.
Så glad för att kortet är i min hand!
Polisrapporten blev en bibba på sju sidor och den skall nu bifogas till försäkringsbolaget (där var det många papper att fylla i) och till NORDEA. Även dit var det sex sidor som skulle fyllas i och med noggrann beskrivning av händelsen och jag har varit extremt detaljerad. Jag har till och med ritat en skiss. Nåja, jag har gjort streck åt olika håll och med ord förklarat vad jag vill visa. Annars skulle de absolut inte förstå.

Hur som helst har det tagit ordentligt på krafterna att både minnas hela händelsen, ordna allt det praktiska och inte låta onsdagens händelse få styra min dag. Klart lättare sagt än gjort.
Kroppen är trött, axlarna värker och jag önskar att jag snart kan lägga det hela bakom mig.  Att inte älta och inte vara bitter.
Och som vi ibland sa på SSB, Svenska Skolan i Beijing, "det är bara att bryta ihop och gå vidare..."
Tror jag håller på med det och det kommer att ta sin tid.
Och jag brukar ju både tänka och säga "att det nyttar inget till att se bakåt, för där kan du inte påverka något", men just nu har jag lite paus från den meningen.
 
Sen någonting positivt!  Förutom alla fina och uppmuntrande kommentarer, så såg jag i går i kommentarsfältet på bloggen att det var någon från Uzbekistans Travel som kommenterat ett inlägg jag skrivit från Tibet och Potalapalatset i Lahsa för några år sedan, den 2/5-2009. Antar att han sökt just på Potala och fått träff bl.a. hos mig. Jätteroligt!
 
Jag framför Potalapalatset i Lahsa, Tibet. Fantastiskt att ha varit där. Tack goaste Anna för att resan blev av.
 
 
 
 
 
 
Katarina

Som du säger; bryta ihop och gå vidare. Så trist med det som hänt. Ett rejält intrång i ditt liv. Men bryt ihop och gå vidare. I morgon är en ny dag. Tänker på dig. Kram

Svar: Tack! Just nu känns det mesta svårt...Men det blir nog bättre.Kram!
Ditte

Freedomtravel

Skönt i alla fall att du fått bra hjälp och stöd! Det där med att bryta ihop och gå vidare är inte så dumt. Det händer skit ibland och man måste få tycka att det är jobbigt, men sen går man vidare och sen kommer annat som är positivt. Fantastiskt häftigt att ha fått göra ett besök i Tibet!

Svar: Resan till Tibet var en av våra absolut bästa resor och väldigt spännande och annorlunda. Rekommenderas att ta tåget upp (slipper bli höjdsjuk eftersom man klättrar upp bit för bit. Som mest är tåget uppe på över 5000m) och flyga tillbaka.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: