"Sveriges bästa fik"? - Rosendals Trädgårdskafé

    
Just idag presenterar Dagens Nyheter Sveriges bästa fik enligt White Guide, Sveriges svar på franska Guide Michelin och Rosendals Trädgårdskafé utses här till landets bästa fik. ( Hur man nu kan veta att just det är bäst. Men White Guide har ju mycket att jämföra med.)
Lite roligt att det kom en artikel idag, eftersom jag var på Rosendal i går och då också skrev det.
Och visst är det ett utmärkt ställe både för fika eller lunch och ekotänket genomsyrar både mat, fikabröd och deras odlingar. Ett extra plus i kanten! Dessutom opretentiöst och med hög mysfaktor, som det så vackert heter....
Roligt att jag var lite trendig som omväxling.
Antar att det nu blir ännu fler som kommer att söka sig hit ut. Men det bjuder jag gärna på.
(Hela listan på bra fik i Sverige, enligt White Guide går att se i DN Stockholm)
 
Enligt DN och White Guide " För att ha skapat en i alla avseenden idyllisk, vacker och avslapnad fikamiljö - ett älsat utflyktsmål med smakfulla luncher och kaffebröd på noga utvalda och ofta egenodlade råvaror".
 
 Favorit i repris.
 
 
Freedomtravel

Vad roligt att de skrev om det just nu, när du precis varit där. Jag har varit där och minns att det var fint, men det är många år sen. Jag har för mig att vi åt mat där då, men nu verkar det mer vara fik.

Svar: Jag vill nog säga att det är både fik och bra lunchställe. Bakverken och mackorna kommer i stort utbud och vad gäller lunch/maträtterna finns alltid sallader, någon soppa och ett par övriga rätter. Men allt är vällagat och fint upplagt. Gott vin finns också !
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: