Slag i saken x 3

    
 Idag blev det slag i saken x 3. Minst....
Ibland stannar det man/jag tänkt mig vid just en tanke men idag hände det.
Jag vaccinerade mig mot TBE. Kan inte begripa att jag väntat med det i flera år. Men skall vi nu vara ute i skärgården så kändes det ohållbart att jag inte skulle våga gå i land för att få en drös fästingar på mig.
Visserligen kommer nog de små "goingarna" fortfarande att snabbt hitta mig och slå sig ner, men skydd mot TBE kommer jag att få. Och än bättre efter nästa spruta om en månad.
Så jag kommer nog inte att studsa omkring i buskaget ute på öarna men att grilla på en liten klippa nere vid vattnet blir mindre hotfullt.
 
 
Kanske vågar jag nu gå iland då och då när vi är ute med båten.
 
 För visst kan det vara revligt att grilla på klipporna utan att vara orolig hela tiden.
 
Under dagen har jag också formulerat och skickat en anmälan till ARN (Allmänna Reklammationsnämnden) gällande stölden av mitt Visakort och olovligt uttagande av pengar i samband med det. Jag anser ju fortfarande att jag gjort det jag kunnat för att skydda mitt kort och det tycker i och för sig banken också. Kruxet, för det finns ett, är att behandlande instans på Nordea anser att jag förvarat koden tillsammans med kortet, vilket jag absolut inte har. Så banken anser att jag inte talar sanning. Antar att det inte kommer att bli enkelt för mig att bevisa att jag inte ljuger. Puh! Men varför skall tillvaron vara enkel?
 
Reklampelare! Jodå,den här bilden är med på reklam lite här och där för Nordea och den ligger ute tillsammans med text på flera tidningars hemsidor; Personliga möten. Och jag kan ju inte annat än påstå att de tjänsteman på banken som hjälpte mig just i samband med stölden var väldigt hjälpsamma, men det är högre upp i hierarkin som vi,  Nordea (några tjänstemän) och jag är oense. Och det i högsta grad.
 
Den tredje saken jag tog tag i under dagen var att få håret klippt. Det borde ha skett för någon vecka sedan men för mig blir det plötsligt helt akut. Med tanke på mitt flaxande babyhår som jag egentligen inte tycker att någon annan än de frisörer jag har i Thailand eller Peking kan klippa, så är det ett vågspel. Och jag kan ju inte åka dit för att få håret ordnat....
Nu är det gjort i alla fall. Om jag är nöjd? Har inte vare sig känt efter eller tittat mig i spegeln. Men grannarna hälsade när jag kom in genom porten så jag är nog till att känna igen.
 
 
 
 
 
Hanna Karlsson

Skönt att få en massa måstesaker avklarade!

Svar: Visst är det! Och ofta krävs inte så stor insats för att få till det.
Ditte

Synne

Hallå! Om två veckor åker vi till Sverige. N kommer efter den 18 juli. Funderar lite på att åka till Sthlm dagen innan (eller ett par dagar) och sedan möta honom och åka hem tillsammans. Är du i stan då? Vore toppenkul att ses och fika eller äta lunch eller så :)

/S

Svar: Visst vore det toppen att ses i Stockholm. Tyvärr kan jag inte bestämma något eftersom jag inte vet var vi är vid den tiden. Våra sommarplaner är ganska oklara, men jag vet att är det fint väder kommer vi att segla en del. Men jag skriver in i almanackan att jag vill träffa dig före eller runt den 18/7. Vi hörs av!Extra hälsning till Samuel!
Kramar!
Ditte

Marja

Bra att du vaccinerat dig... man ska inte ta några onödiga risker.
Ska bli intressant att se vad ARN säger. Det finns ju inte någon anledning att tro att du ljuger. Kramar

Svar: Jag hoppas nu på ARN....,för med Nordea kommer jag inte längre. Men trist att det skall behövas så mycket för att man råkar ut för stöld. Kram till dig och trevlig helg!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: