Semester!

    
 Semester!  Genast uppstår då frågan om jag som pensionär kan ha semester. Jag är ju alltid ledig och har således alltid semester.
Men efter att ha tänkt till, så vill jag också ha semester och för mig är det viss skillnad på semester och min vanliga pensionärsledighet.
Visserligen brukar jag oftast att unna mig att göra det jag själv vill, men med semester så kan man sätta en extra guldkant på den redan guldkantade vardagen. Det är egentligen ingenting som handlar om pengar, utan mer om ett sinnestillstånd, kanske att gå ner lite i varv för hur det än är så gillar jag ju att ha mycket på gång och att vara i farten.
Så semestern i år, nu när vi är segelbåtsägare, blir att vara en hel del ute i Stockholms skärgård och förutom då att segla, när vindarna blåser dit vi har tänkt oss, att bara sitta på en klippa (nu vågar jag mig iland efter att ha börjat TBE vaccinationen) eller i sittbrunnen och bara titta mig omkring. Några böcker gör mig sällskap och några korsord och så den gamla transostorn som är bra både för sjörapporten, nyheter och givetvis programmet Sommar.
Och min semester, det är vad jag själv gör den till och att jag mår bra och har det bra tillsammans med mig själv, mina nära och kära och med mina vänner.
Vad är semeseter för er?
 
 
 
Marja

Jag resonerar nog lite som du att semester är att gå ner i varv och göra nästan ingenting. Jag tycker att det blir automatiskt så när alla aktiviteter har uppehåll över sommaren. Miljöbyte är också semester för mig och nu hade jag ju dessutom några datafria dagar när jag var uppe i Norrbotten. Det gick riktigt bra, även om jag var lite orolig över att jag inte kunde läsa min e-post.
Hoppas ni har det riktigt skönt ute i skärgården. Kramar

Svar: Tack vi har det väldigt bra och jag trivs med att ha det lite obekvämt och att ha vatten och naturen runt mig. Det blir riktigt vilsamt. Önskar dig en fin söndag. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: