Rosendals trädgårdar

    
Onsdag! En vanlig onsdag, tyckte jag. Sol från en molnfri himmel gjorde dagen perfekt för en utflykt til Djurgården och Rosendals trädgårdar. Hit försöker jag ta mig någon gång under varje årstid, men tidigare i år har jag faktiskt inte varit där.
Perfekt att ta färjan från Barnängsbryggan och kliva av vid Allmänna Gränd (Gröna Lund) ute på Djurgården och sedan promenera vidare.
Men redan ombord på färjan, som var fylld av turister, ungdomar, barn, föräldrar, far-morföräldrar, så började jag ana oråd. Hade månne skolorna avslutning idag eller var det månne semestertider redan?
När jag passerade Gröna Lund och såg alla som var där vid 11.30 så förstod jag att det nog var sommarlov, åtminstone i Stockholmstrakten. Köerna var oändliga.
Jag drog mig snabbt vidare och kunde konstatera att alla "vattenhål" på vägen hade många besökare redan vid lunchtid idag; Godthem, Ulla Winblad, Gruvan- Systrarna Woltaire var i princip fullsatta vid lunchtid.
Och på gräsmattorna ute på Djurgården var det mer ovanligt att inte se picknickätandes människor.
Jag gick längs vattnet och njöt både av en härlig sommardag och att vara på väg till Rosendal.
 
Mysigt att strosa längs vattnet och i bakgrunden ses Kaknästornet.
 
 Även ute på Rosendal var det mycket folk. Förs köa för att köpa mat, med det gick snabbt och sedan leta plats ute i trädgården. Men med falkögon letade jag reda på en bra bord i skuggan under ett parasoll och slog mig ner med ett glas rosévin och en jättefräsch sallad. Väldigt gott och mysigt.
Funderade över att "alla" är lediga just idag. För det kan inte rimligtvis vara så här mycket folk ute varje dag i helt vanliga veckor.
Inser att jag som pensionär och från skolans värld har kopplat bort det här med avslutningar.....
 
 
 
Det är alltid lika vilsamt och vackert att strosa runt på Rosendal och bara att se alla vackra växter och blomster som doftar så fint ger en skön lyckokänsla.
Jag hade tänkt köpa med mig några vackra pelargoner och lavendel hem men avstod för jag tänkte promenera hem. Det får snart bli en tur till och då enbart för att köpa växter. Nåja, kanske äta en lunch också...
Ta gärna en tur till Rosendal och en promenad på Djurgården för det är nästan "ett måste" om man är i Stockholm.
 Från Rosendal promenerade jag längs Strandvägen och in till City och överallt var det gott om gäster på alla uterestauranger och många satt också med egen förtäring längs kajen och I Berzeli Park.
Nöjd med min dag tog jag tunnelbanan hem till Skanstull för att njuta av lite eftermiddagssol på balkongen. Bäst att passa på. ( Nåja, jag sitter i skuggan under markisen....)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Katarina

Håller helt med dig. Rosendals trädgårdar är ett "måste" om man är i Stockholm. Och hela djurgården har så mycket att erbjuda både vad gäller natur och mat.
Mysigt att cykla dit och kanske fika hos "Lisa på udden", Blockhusudden.
Kram!

Monika

Du kan verkligen sälja in Sthlm! Vackert!

Kram /Monika

Ditte

Absolut! Och idag i DN så var Rosendals trädgårdscafé utsett till Sveriges bästa av "White Guide"; hur de nu kan bedöma det....Men väldigt gott är det och miljön är fantastisk.
Kram!

Marja

Rosendals är himla fint. Brukar fara dit och strosa omkring och fika. Kramar

Svar: Det är verkligen en oas i storstan. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: