Minnet sviker och lunchen blir sen...

    
Redan onsdag och det är sista veckan i juni. Varmt, nästan kvalmigt ute och mina dagsplaner var att åka ut till Rosersberg lagom till lunch och hälsa på min vänninna Lena. 
Jag stannar till vid bankomaten för att fylla på förrådet, men precis när jag stoppat in bankkortet får jag helt kortslutning i hjärnan. Jag minns bara inte min kod. Puh! Jag trycker fel och gör det två gånger.... Blir det fel kod en tredje gång så ryker ju kortet.
(Alltsedan jag blev av med ryggsäck och kort i mars har jag varit stressad så fort ett bankkort skall användas. )
Inser att jag måste gå hem och leta fram koden från dess mycket hemliga gömställe.
Tillbaka till Skanstull och bankomaten. Nu lyckas jag bättre. Skönt! Och jag andas ut.
Konstaterar att det får bli en mycket sen lunch hos Lena.
 
Pustar ut på pendeltåget och hinner varva ner innan jag är framme efter en tur på 25 minuter.
Och att sedan kliva av pendeln i Rosersberg känns lite som landet, lungt och stilla och jag promenerar i långsam takt genom skogsdungen hem till Lena och hinner både titta på blommor och känna doften av svensk sommar innan jag är framme.
 
Mysig väg att gå både från och till stationen och fyra minuter tar det...
 

Lunchen blir sen, lång och väldigt trevlig och när vi väl är färdiga så är himlen blå och vi sitter länge ute  i Lenas jättefina trädgård och bara fortsatte att prata.
Tänk så mycket "prat" det finns och jag funderar över all den glädje som kan ligga i just ett samtal och att låta samtalet få ta sin tid.
 
 
 
Lena myser i solen.

 
 
Ladies Abroad

Vad lustigt. Jag har en utflykt till Rosersberg och Sigtuna inplanerad till nu på söndag. Vi ska självklart till Rosersbergs slott innan vi ska luncha i Sigtuna.

Hoppas bara att det inte regnar på söndag

Svar: Det blir säkert jättetrevligt och väderprognosen ser bra ut inför helgen....Både Rosersber slott och Sigtuna har varit stående utflyktsmål för mig förr om åren när jag bodde i Upplands Väsby. Men Sigtuna får ett besök av mig några gånger per år.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: