Knäckig äppelpaj, förmiddagens pyssel

    
 Att tillbringa tid med Max är givande, roligt och varierande. Och han lär mig nya saker hela tiden. Tänk att en treåring kan vara så klok, glad och positiv.
Inser att det är länge sedan döttrarna var i den åldern. Och på något vis känns det som om den tiden gick alltför snabbt.
 
I morse  såg Max ett par äpplen på diskbänken och föreslog att vi skull baka. (Jag hade pratat om bakning i går, men inte tänkt mer på det...)
Det fick bli en enkel äppelpaj efter ett recept där "man tager vad man haver" och lägger på smeten. Rabarber blir jättegott och bär av olika slag. Men äpplen går också bra....
Detta behövs; ugnen sätts på 225 grader
  • 175 g smör smältes på svag värme
  • 2 1/2dl vetemjöl, 1/21dl havregryn, 1 1/2 dl socker, en nypa salt, 1 1/2 tsk bakpulver blandas ihop i en bunke
  • häll det smälta smöret över mjölblandningen och blanda till en deg
  • fördela degen i en pajform ca 25 cm i diameter och låt degen gå upp lite runt kanterna
  • lägg på rabarber i bitar, bär eller skuren frukt (om rabarber används så koka den gärna lite innan den läggs på)
  • droppa över lite citronsaft så blir det inte "sötsliskigt", (Max duttade också på lite kanel)
  • grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter
 
 "Det här går bra och mormor visst blir det fint."
                                                                                             
 
 "Jag vill gärna smaka".....Och det vill vi andra också.
                                                                                         
Susanne

Vad mysigt! Och pajen såg jättegod ut. Max är så fin, vilken going. Kram

Svar: Vi har verkligen haft det jättemysigt och pajen var verkligen god.Kramar!
Ditte

Marja

Mums! Den där pajen ser riktigt god ut. Jag ska nog skriva ner receptet och göra en själv.:)
Kramar

Svar: Den blev god och är så lätt att göra. Resterna får nu följa med till sjöss. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: