Jordgubbar; ett måste även till sjöss

    
I natt valde vi att ligga för ankar på redden eftersom det blåste från alla möjliga håll under kvällen. (Det blir lite "lugnare" inne i båten då.)
En och annan regnskur passerade under natten och när vi efter en god natts sömn vaknade var regnet borta och solens strålar hade delvis trängt igenom.
VI bestämde oss för att ligga kvar på Lingonskär över midsommar eftersom det är väldigt lugnt och mysigt här och börjar bege oss hemåt på lördag.
De båtägare som kommer hit har vanligtvis varit här tidigare och känner väl till viken och vet var man kan lägga till. Men nu torsdag eftermiddag är det fyra segelbåtar här och absolut ingen trängsel, några hundra meter mellan båtarna, vilket är skönt.
Men, givetvis vill vi ju har jordgubbar till midsommarafton? DEt hör ju till. Sillen, färskpotatisen och nubben är med, men vi trpdde inte att jordgubbarna skulle hålla sig till midsommaraftom om vi köpt dem i tisdags.
Vad göra?
Hmm; jag letade upp ett par butiker/servicemackar i "närheten", den ena på Gällnö, ca en timme om vi går med motor härifrån och den andra på Lådna, en servicebutik och mack, bara 30 minuter härifrån.  (Ingen idé att sätta segel så kort sträcka.)
Jag ringde Lådna för att fråga om det fanns jordgubbar och visst fanns det. Nyanlända med båten på morgonen. Utmärkt! Beställde genast två askar.
Lådna servicebutik och mack visade sig vara en riktig pärla, så hit kommer vi gärna tillbaka för att handla. Jättebra service och utbud. Och trevligt att ta båten till butiken.
 
När vi kom tillbaka till Lingonskär lade vi till vid en fin klippa.
Solen skiner och båtlivet är behagligt.
Det enda jag inte gillar är ju fästingarna, men de tar sig ju inte själva ombord på båten så jag går nog bara i land kortare stunder och då med stövlar, långärmad tröja och jeans. Men fästingar finns ju överallt i Stockholms skärgård......Så jag försöker "gilla läget".
Nu har jag i alla fall tagit en spruta mot TBE. Alltid något!
 
Nu har maken gått iland för att se om vi kan hitta blommor till midsommarafton, för en majstång vill vi ju också ha. Vad gäller löv så är det inga problem....
 
Jag vill också  passa på att önska alla en fin och trevlig midsommarafton var än iSverige eller övriga världen ni befinner er.
 
Lådna service och bensinmack. Jättetrevligt att handla här. Bra service och utbud. Hit kommer vi gärna tillbaka.
Ett par färska kanelbullar fick också följa med tillbaka.
 
Lika bra att fylla bensindunken också. Och personal som är behjälplig....
 
Också jordgubbarna! Jättegoda! Har provsmakat!
 
 
Karin

Så fina bilder från "en strålande kväll!. Gick inte att kommentera det inlägget. Vet inte varför.
Nu ser verkligen ut att ha det jättebra.
Trevlig midsommar till er också.
Kramar!

Svar: Tack! Ja, kvällen var verkligen magisk. Härlig svensk sommarkväll!Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: