Härliga dagar och bra början

    
 En början....Och en riktigt bra sådan!
Två dygn till sjöss och trots gårdagens regn och åska så måste jag säga att det ger mersmak. Helt klart! Visserligen är det många år sedan jag ägnade mig åt friluftsliv och man får nog kalla båtlivet för det. Har blivit bekväm av mig på äldre dar.
  Mycket natur, fågel och djurliv; inkluderat fästingar, vatten runt om och stundtals lite obekvämt. Men det är  mest för att det är trångt. Visserligen har jag ståhöjd inne i båten men jag slår då och då emot en kant, hylla eller annat. Men å andra sidan man kan inte få in hur mycket komfort som helst på en båt som är 7.7 m lång och 2,5 m bred och dessutom är 37 år gammal. Men det finns en liten toalett, ett hyfsat pentry med ett tvålågigt spritkök, en inklämd diskho, (separat diskbalja i plast har inköpts idag) lådor och bra förvaringsutrymmen för kastruller och porslin.
Under alla kojer, fem stycken, finns också rejäla förvaringsutrymmen för kläder, regnställ etc. Och för varor som skall kylförvaras så har vi en liten kylbox som kan kopplas till ett eluttag.
Men å andra sidan så är ju strömmen begränsad och det lär den nog vara även när vi får på solpanelen som skall ge extra ström.
Tyvärr, så kan inte elen laddas genom vår motor eftersom det är en utombordare. Men man får ta med sig matvaror som klarar sig nere i kölsvinet där det är hyfsat svalt och även en del frysta varor.
Och på en hel del ställen i skärgården finns butiker där man kan komplettera matförrådet.
Så det är med spänning jag ser fram emot tillvaron på en mindre segelbåt i sommar.
En bra början blev det i alla fall.
 
 
Gårdagens väder med regn, åska och vindstilla gjorde att vi hamnade i Napoleonviken,
en jättemysig vik tvärs över Erstaviken och mitt emot Tyresö. En väldigt omtyckt natthamn bland båtfolket.
 
I morse när jag vaknade sken solen från en molnfri himmel och det var helt vindstilla. Vi gjorde osss ingen brådska utan fixade en hel del praktiska bestyr men vid 12 tiden gav vi oss av, för motor. Fortfarande ingen vind så seglen fick helt vila sig idag.
 
Här är vi i det trånga Baggensstäket som på det smalaste stället bara är ca 10 m brett och härifrån har vi en timme kvar till vår hemmahamn.
Om man vill komma från stan och njuta av idyllen och lite innerskärgård här vid Baggensstäket så går det SL bussar från Slussen till Boo Brygga. Kanske en lagom utflykt till helgen?
 
Vill till att hålla rätt i rodret....
 
           
                                                                                          
 En vacker gammal kyrkogård passeras och många gravstenar skymtar fridfullt bland träden.
             
                                                                                          
                                                                                           
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                   
Malin

Vilka härliga bilder! Och lika härligt verkar ni ha haft ute i Stockholms vackra skärgård

Svar: Vi har haft det jättebra. Och visst är skärgården vacker? Håller på att träna in mig på att idka friluftsliv igen. De var ett tag sen sist...
Ditte

Freedomtravel

Fina bilder och låter härligt! Sverige är verkligen fint när det är såhär!

Svar: Absolut! Och frisk luft får man ju på köpet och även möjlighet att genom seglingen träna diverse muskler som annars inte används så frekvent.Även min obefintliga kreativitet får sig en dos när jag skall hitta praktiska lösningar på diverse förvaringar....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: