"Gotland Runt", start på söndag

    
På söndag förmiddag klockan 11 går starten för segeltävlingen "ÅF ( Ångpanneföreningen) Offshore Race", som tidigare hette Gotland Runt.
Och eftersom vi är både är båt och seglingsintresserade tog vi oss en promenad till Skeppsholmen för att se de båtar som redan anlänt för att vara med och tävla.
Många båtar med besättningar var på plats och restaurangtält, musikunderhållning och ett vimmel av människor rörde sig längs Skeppsholmskajen och stämningen var på topp. Kul!
Även under kvällen idag och hela morgondage anländer båtar och flera är långväga seglare från utlandet som skall vara med och tävla och på tisdag beräknas det bli målgång i Sandhamn.
Under många år gick starten för Gotland Runt ute i Sandhamn, (i skärgården) men sedan några år tillbaka startar båtarna inne i Stockholm, med stor publik, och då har vi passat på att se starten. Alltid lika roligt och fartfyllt!
Men på söndag är vi kanske själva ute och seglar, så det var lika bra att passa på att ta sig en närmare titt på  båtarna  idag. För säkerhets skull!
 
(Vill man läsa mer om Gotland Runt tävlingen så skrev jag ett inlägg förra året den 1/7, den dagen starten då gick.)
 
 
 
 
 
                                             
 
                                     
 
 
Katarina

Skönt att ni har en mindre båt, annars skulle jag bli orolig för att du skulle få för dig att vara med och tävla.
Kram och ha en bra segling och hoppas det blåser åt rätt håll.

Marja

Nu har jag läst i kapp alla inlägg du skrivit medan jag haft datoruppehåll. Båtlivet verkar vara härligt och bilderna är helt underbara. Bilden på Globen är också väldigt fin. Ni njuter verkligen av sommaren.
Kramar

Svar: Vi njuter av sommaren och tar dagarna som de kommer. Inte så mycket planerande och turerna med båten uppskattar vi verkligen. Men det märks att man inte är så ung längre. Det tar på krafterna att segla men ibland får det bli motoen som används. Vindarna blåser inte alltid till vår fördel.Kramar!
Ditte

Monika

Jag håller med Marja, vilka härliga (som vanligt båtbilder) det tar mig tillbaka i barndomen varje gång. Du ska veta att jag kikar in nästan varje dag men har inte lämnat ett spår denna veckan.

Intressant Max Mathiessen har en egen båt, vi är typ i samma bransch men jobbar på olika marknader, vi utomlands och de i Sverige. En egen båt.. känns kanske onödigt och överflödigt gentemot deras kunder.. skulle jag känna.

Ha nu en jättehärlig helg!

Kram /Monika

Svar: Kul! Med båten... Det visste jag inte. Men man lär sig ständigt nya saker. Och båten, som många andra, är nog rejält sponsrad.Kramar!
Ditte

Malin

Starten till Gotland runt har jag tänkt flera gånger att jag ska åka in och se på. Även i år blir det ingen start för min del, men kanske nästa år.

Svar: Tror det kan vara roligt att se och stämningen på stan brukar vara hög. Kanske nästa år?
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: