Dagens lunchutsikt

    
Dagen började med strålande sol men fram på eftermiddagen gjorde en hel del moln entré på himlen och regnet hängde i luften.
Lunch blev det på balkongen och det är alltid lika spännande att titta på båtarna som skall in i Mälaren via Hammarbyslussen och på de som kommer ut därifrån.
Eftersom Danviksbron är avstängd p.g.a. ombyggnation till slutet av september så kommer inte de stora segelbåtarna den här vägen, vilket är lite trist. Vi har ju vant oss vid en livlig sjötrafik här på kanalen. Och visst är det många båtar som skall slussa, men mest motorbåtar.
Idag passerade i alla fall en stor yacht, som var Londonbaserad, Queen of Sheba, med en längd på ca 30 m och minst ett 10 tal hytter....Och i den yachten finns nog allt man kan tänkas behövas, plus en hel del där till.
Men vacker? Nja, tveksamt...Utomlands, på flera ställen, skulle den här yachten nog anses som medioker....
I alla fall roligt att beskåda, om än på lite avstånd, 6 trappor upp.
 
 
 
Mycket på G i Hammarbyslussen. Den stora båten heter Jehander och transporterar sand mellan Mälaren och Saltsjön och har sin bas på kajen mitt emot oss. Han fick förtur i slussen för det är ju nyttotrafik.
 
                                                                                                            
 
Freedomtravel

Inte liten den där! De mest enorma yachter jag sett var nog när vi var i Kanada. De största yachterna hade alla flaggor från en skattebefriad ö (minns inte nu vad den hette). Lite osmakligt egentligen att människor som är såhär rika ska slippa undan skatt (och skryta om det), men ändå var man lite fascinerad av att titta på båtarna...
http://www.freedomtravel.se/2012/07/batar-i-halifax-hamn/

Svar: Håller helt med! Här i Stockholmstrakten är ju yachterna betydligt mindre. Men det är roligt att se vad som passerar....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: