Vilodag

    
Vilodag! Genast kan man fråga sig från vad då. Jag vet faktiskt inte, men det var skönt att sova i en bred och mjuk säng i natt. Undrar om jag håller på att bli lite som "prinsessan på ärten" , en äldre upplaga av henne  alltså.
Visserligen har kojerna i båten hyfsad komfort, men smala är de, ca 70 cm och det inbjuder inte direkt till att ligga på diagonalen.
I och för sig finns det en riktigt bred koj, dubbelkoj med full längd längst fram i båten, i förpiken. Men jag tycker det känns lite instängt där, mest min känsla. Men vill jag ha bredd på kojen så finns det att tillgå...
När man är till sjöss så får man frisk luft i mängder och tillika naturupplevelser så idag har jag vilat även från dessa ingredienser.
Men helt sysslolös har jag inte varit utan Bosse och jag har funderat lite över hur vi tänker oss resten av sommaren och gjort upp lite planer, så där löst och flexibelt.  Och för vår del sträcker sig sommaren  nog hela augusti.
Fler båtturer blir det helt klart.
Passade också denna vilodag på att gå igenom och rensa bland foton på datorn. Passade också på att se hur några bilder blev om jag ändrade färgen.
Skulle nog gärna vilja ta en fotokurs och lära mig mer om både fotografering och att använda ett bra bildbehandlingsprogram. Men det får bli till hösten.
 
Sitter just nu och tittar på VM i simning och ser Sara Sjöström ta guldmedalj på 100 m fjärilsim. Fantastiskt!
Där är det minsann inte många vilodagar...
 
Lite skärgårdsbilder som jag tagit bort färgen från.
 
 Kymmendö och Myrängsflaket. Staketet finns för att får och kor inte skall förvilla sig.
 
Mås eller trut? Vet att trutar är större...
 
Svartvit solnedgång på Kymmendö. 
 
Även hästar betar bland får och kor på Kymmendö.
 
 Lingonskär i Stockholms mellersta skärgård, gott om plats är det här.
 
Midsommar också på Lingonskär.  Känns lite avlägset nu...
 
 
Freedomtravel

Ni använder verkligen er båt! Jag skriver det eftersom vi har många vänner som har båt, men som använder den väldigt sällan. Ett par vänner, som vi träffade idag, har precis sålt sin båt. De älskade den, men det blev så oproportionerligt dyrt i relation till de få dagarnas användning varje år... Kul med fotokurs!

Svar: Jodå, vi använder båten och tycker om att vara på sjön. Och vi har ju en ganska liten, äldre, båt med segel och med en liten utombordsmotor så det blir inte några dyra bensinkostnader. Och vi har tid att vara ute med den....I vår nu och sommar räknade jag ut att vi hitintills varit ute i 19 dagar plus ett par dagsturer.
Och en foto och redigeringskurs känns lagom när hösten kommer.
Ditte

Anna G

hej vännen, äntligen har jag min egna dator framför mig och jag har nu tittat in i din blogg, ja jag tittar allt in i den via min mobil också men inte dagligen som när jag hade min dator.....
visst är det kul med foto : )
kram från ett idag lite regnigt Orust

Svar: Stor kram till dig också! Saknar dig, men vet att du har det bra.Skönt att du fått tillbaka din dator! Hoppas det inte var så allvarligt fel...
Kul att du tittar in på bloggen, då vet du ju vad som händer. Åtminstone lite...
Kramar och tankar till dig och de dina.
Bosse hälsar!
Ditte

Marja

Tänk att man kan se färgerna även om bilderna är i sepia. Fina bilder... lite 'gammeldags' känsla över dem.
Glömde skriva i mitt svar till dig på min blogg att du kan naturligtvis använda vanligt socker till kakan om du inte har problem med ditt blodsocker. Kram

Svar: Kul att du tyckte dig kunna se bilderna fast jag valt att leka med sepia.Ja, då tar jag vanligt socker till kakan...
Kramar och tack för omtanken.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: