Transistorn är med!

    
Trots att vi (jag) till sjöss är utrustad med både dator (kan inte ladda den ombord) och mobil( laddas genom mitt lilla, på Clas Ohlsson, inköpta solcellsbatteri som fungerar utmärkt) så är just transistorradon ounbärlig. För det är ju sjörapporterna och vädret som sänds i P1 några gånger om dagen som är extra viktiga när man är till sjöss. Visst går det alldeles utmärkt att lyssna via Iphonen, men det är inte samma sak och ger absolut inte samma känsla.
DEt är också jättemysigt att inder själva seglingen lyssna på radion och gärna P1 och programmet Sommar. Men det finns mängder av intressanta program att lyssna på i P1 och hemma gör jag det alltför sällan.
 
 
 En annan sak, kanske äv mer världslig karaktär, är bröd och jordgubbsbåten som i många vikar kommer på morgonen och säljer nybakade frallor, kanelbullar och jordgubbar. Klart jag vill handla även om det blir dyrt. Men denna sercice är helt perfekt.
                                                                                          
 Brödbåten kom i morse och visst blev det nybakade frallor till frukost. Och kanelbullar till eftermiddagskaffet.
 

Efter frukost lämnade vi Napoleonviken och seglade, ja det gick utmärkt att segla söderut med nno vind. (Nord, nord, ostlig vind.)
Det blev en kanondag med segling hela dagen. Jättemysigt!
 
 
Bosse förtöjer i vår tilltänkta natthamn i närheten av Ornö, Stockholms södra skärgård.
 
                                                                                           
Vackert! "Och vi hade i alla fall tur med vädret"! Absolut! Jag hade tänkt mig att bada, men det blev bara att doppa fötterna. Badtermometern visade på +12 grader. Och jag badar aldrig under +18 och helst vill jag ha 24 gradigt vatten. Det får jag ju aldrig i Sverige, så baden här hemma blir få. Men idag kunde jag tänka tanken att doppa mig. Men inte i +12 grader.
 
 Och fler än vi var ute och seglade.
 
 Middagsbestyr.
 
 
Malin

Det är något med sjörapporterna, P1 och skärgården. Det hör liksom till och ett trevligt inslag till frukosten och frukost/morgonkaffesdisken. I alla fall för mig.

Det är liksom en självklar del i morgonritualen

Svar: Visst är det! Men idag tror jag mycket annat tagit över. Lite synd! Men radion och P1 hör till precis som du också tycker. Som det skall vara!
Ditte

sannas rum

Åh gud vad härligt, jag vill också ut och segla. Sa det idag när vi åkte färjan från Hönö i GBG's norra Skärgård, vart där över natten, att jag så gärna vill ut och segla :) Det är ju huur härligt som helst :)

Svar: Visst är det! vi njuter av det och det är så mysigt när et är bra/rätt vind och vackert väder.Svensk sommar, när den är som bäst!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: