Strövtåg i för mig ny stad.

    
Här har man sena vanor och blogginlägget kommer också sent. Men man får anpassa sig till hur det är...
Med vanorna alltså!
Idag har det promenerats i flera timmar med en karta i handen. Inte för att vi letade efter något speciellt utan mer för att upptäcka staden.
Vi hamnade på en fredagsmarknad som var gigantisk och sträckt sig längs flera gator och ett par torg. Så på fredagar mellan klockan 8 och 16 stängs alltså flera gator av p.g.a. marknaden och all trafik omdirigeras.
Om det nu var så att jag hade behövt något så hade jag nog kunnat hitta det här idag. Ett otroligt utbud av precis allt och väldigt billigt. Dessutom prutat och klart. Skönt, tycker jag.
Även frukt, kött, fisk, skaldjur och blommor fanns i rikliga mängder; men på en egen avdelning av marknaden.
Vi är i en ganska stor stad, ca.100 000 invånare, och den är ganska utspridd längs havet. Själva stadskärnan känns inte alls stor och äldre bebyggelse blandas med ny. Bostadshusen är förhållandevis låga, mellan 3 och sju våningar, många gator är smala och enkelriktade så intrycket blir att det är en mindre stad än vad den i själva verket är.
Vi har hunnit med både en lättare lunch och en rejäl middag och inser att restaurangutbudet är stort. Särskilt roligt här är att det visserligen är en del turister men att staden inte alls känns turistisk, vilket jag nog hade trott.
Vad gäller direkta sevärdheter så tror jag inte utbudet är så stort, men inom en radie av 5 mil finns hur mycket som helst att titta på och besöka om man så vill. Enkelt att förflytta sig med buss eller hyrbil. Landet kan ni nog gissa nu, det tror jag. Men kanske inte ännu staden.
 
 
 
                                                                                        
 
Freedomtravel

Jag är inte ens säker på landet... Har faktiskt inte varit så mycket i de här trakterna (även om jag nu inte ens vet riktigt vilka trakter det är... haha). Men gissa är väl alltid kul, så min vilda gissning läggs på Alicante.

Svar: Nästan rätt! Bravo!
Ditte

sannas rum

Jag mår nästan fysiskt dåligt för att jag blir så nyfiken. Men funderar på om det kan vara Italien eller Frankrike eller däromkring, det känns som det med husen. Jag såg många liknande hus under min Monacoresa i höstas!

Svar: Du är lite åt rätt håll, men längre söderut. Svaret kommer idag!Önskar er en härlig semester!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: