Strandpromenaden fram och tillbaka

    
Söndag! Lång, god och mysig frukost på vårt lilla hotell. Ett hotell, som är som hotell var förr på semesterorter kring Medelhavet. Personligt! Vi bor på ett Hotell Madrid som ligger på en liten gata och fem minuters promenad från stranden (en av stränderna), turistbåtshamnen och den långa strandpromenaden som är kantad av mysiga barer, caféer, restauranger (Inga upptäckta turistfällor) pamler och vackra blommor.
 
Eftersom stranden med sol och bad inte är så aktuell för oss gick vi en promenad fram och tillbaka längs den långa strandpromenaden. Mängder av bänkar är utplacerade så det är lätt att bara slå sig ner och titta på folklivet.
Och vad alla människor släpar prylar till och från stranden. Helt otroligt! Bara att se det är ett skådespel i sig.
Men många bor kanske en km från stranden och då är det ju en bit att gå med  solstolar, handdukar,  parasoller, matboxar, badmadrasser och allt annat som skall med.
 
 I Torrevieja finns det inte så många hotell utan de flesta hyr eller äger sina bostäder.  Många spanjorer från inlandet, ofta Madridtrakten, har lägenheter här och kommer hit på sin semester.
Och utöver dessa utgör ju den spanska lokalbefolkningen en stor del av de som också vandrar till och från stranden med sitt bagage.
Vi satte oss småningom på en uteservering och beställde en spansk öl men vi fortsatte med stort intresse att bara titta på allt som hände runt oss. Väldigt trevligt att också få lite tilltugg serverade med ölen.
Tyvärr har jag ännu inte hittat mina "gabas pil- pil"; räkor i en stark vitlös och chilisås, men jag letar vidare. Och klart jag skall hitta dem....
 
                                    
                                                        En öl, San Migue,l till det facila priset av en euro.  
 
 
I en kanal hade en liten båt hittat sin grav.
 
Och fötterna har jag badat. Klart vatten!
 
Vacker hibiscus!
 
                                                                            
 
Marja

Är det räkor i piri-piri sås du letar efter?
Ha det fortsatt skönt och trevligt! Kram

Svar: Ja, men här tror jag det heter pil-pil....Nu blir jag osäker. Men jag letar vidare. Är en envis typ.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: