"Grodhavet" tur och retur

    
Det vackra vädret fortsätter så det är bara att tacka och vara glad för det. Segelbåtslivet är för några dagar utbytt mot stadslivet. Men vatten har jag runt mig ändå, vi bor ju i princip på kajen....Men variation är trevligt så idag på eftermiddagen blev det ett besök vid "Grodhavet" (Mälaren) och mina barn och ungdomshemtrakter i Solna och längs Karlberg Strand. För hur det än är, så dras jag till vatten...
Och att promenera från St. Eriksplan ner mot Karlberg och vidare längs Mälaren och idylliska Karlbergskanalen mot Solna och Sundbyberg är en sträcka som är väl värd att gå. Flera "vattenhål" finns under vägs.......
 
 
Det finns olika sätt att ta sig fram
                                                                                           
 
Mitt stopp blev på Sjökrogen, Pampas Marina, där jag träffade min dotter Helen och vi satt ett tag i det härliga solskenet. 
Det är också trevligt att titta på båtarna som ligger vid bryggorna och här finns också en del vattenvillor och en del mer båtliknande husbåtar. Absolut ett alternativ till att bo i lägenhet eller hus och tomten blir väldigt lättskött.
 
 
                                                                                                
Lite exotiskt är det med de konstgjorda palmerna alldeles vid vattnet.
Mat serveras lunch och kvällstid. Kaffe eller annat drickbart serveras hela dagen och vackra sommardagar och kvällar är det ont om lediga bord. Mycket förståligt.
 
En större modell av villabåtarna och en mer vanlig husbåt. Vanlig på så sätt att den ser ut som en båt.
Och det är verkligen ett sjönära läge, som det brukar stå i bostadsannonserna.
 
                                                   
Lite humor är alltid trevligt och särskilt när man själv till sjöss ständigt kollar vädret. Skall hänga upp en sten på vår båt så att det blir lättare att hänga med i väderleksrapporten.
                                            
 
 
Freedomtravel

Åh, titta vår båt!! :) Vad roligt att ni hittade till Grodhavet och Pampas Marina idag, med så fantastiskt väder dessutom! Måste ju ha varit den helt perfekta dagen där!

Svar: Aha, är det er husbåt och som verkligen ser ut som en båt. Jag var inte helt säker, men kunde kanske ana. Jättefin!Och vi hade ett par mysiga timmar på Sjökrogen med perfekt väder. Området här är ju lite av mina gamla hemtrakter.
Ditte

Malin

För några år sedan så jag en liknande skylt fast med en kotte när vi var i Mulle meck-parken.

Köpte en plåtskylt och markeringspenna på Panduro, skrev av texten samt hittade en fin, stor kotte som jag fäste med ståltråd på skylten. Den har vi nu ute på landet

Svar: Tack för jättebra tips! Skall ordna liknande att ha i båten! Jag hade aldrig kommit på det själv. Så tack igen! Är tyvärr inte alls kreativ!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: