"Potatisskörd"....

    
 För lite drygt en månad sedan hittade maken ett par potatisar i svalen som börjat gro. Och uppvuxen på landet som han är så planterades dessa i en rejäl kruka på balkongen.
En kruka som de fick ärva efter en oerhört vacker rosa hortensia, som tyvärr inte riktigt trivdes i solen på vår balkong och sedan, trots inpackning över vintern, aldrig blev sitt forna jag. Trist! Men så blir det ibland.
Idag bestämde vi oss för att det var dags at se om det gick att skörda. Kanske en liten ynka potatis eller kanske två skulle finnas under all blast. Men det fanns totalt sex stycken, varav två miniatyrer.
Så middagens förrätt var räddad; sill med absolut färsk potatis och en liten nubbe därtill.
Barnbarnet Max med sin mamma Liv var här, så givetvis delade vi alla fyra på potatisen och inte blev de fler.... Tänkte lite på Jesus som fick sina fiskar att räcka till många....
Gott var det! Och till nästa år skall vi sätta mer potatis. Mersmak, helt enkelt!
 
Mycket blast var det på potatisen och vi undrade med spänning om det skulle finnas någon potatis alls i krukan.
 
 Här kommer den första egenodlade potatisen upp. Hurra!!!
 
Max var med och var faschinerad över att potatis kunde tas upp på en balkong och ur en kruka. Det sammanlagda resultatet av "skörden" blev sex potatisar. (Två sattes ner)
Men jag måste tillstå att det var fyra något större och två i klart mindre storlek.
 
 Det kokta resultatet.
 
 I morgon blir det en heldag i Kolmården så vi hoppas att det regnat färdigt tills dess.
 
sannas rum

Måste vara fantastiskt att äta egenodlad potatis. Får låta Roberto odla lite på balkongen till nästa sommar, så att hans nya matblogg kan blomstra lite (; hehe

Svar: Absolut! Potatis funkade utmärkt att odla på balkongen. Absolut något för Roberto nästa år. Kul med en matblogg! Adress???? Vill gärna läsa!
Ditte

Freedomtravel

Men så gott med egenodlad och riktigt färsk potatis (om än få ;))! Och bra när barnen får se var maten kommer ifrån. Många stadsbarn vet nog många gånger inte hur maten och naturen hänger ihop...

Svar: Så är det! Och Max skall sätta egna potatis nästa år. Och lite men gott var det!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: