Mat vill vi gärna ha

    
 Så var det maten! Mat, i alla de former, tycker jag är en viktig del av en resa och särskilt  utomlands. Vi har provat menyer av det spanska och det italienska köket, vi har ätit à la carte, vi har ätit "tapas" spanska smårätter som man betäller per styck och där sedan antalet tandåetare /sitter en i varje) avgör hur mycket som skall betalas. Priset per tapa brukar ligga på 1 euro. Men fortfarande har jag inte hittat räkor pil-pil. Men å andra sidan har jag hitta mycket annat gott. Och det är ju bra att variera sig och prova nytt.
Mat äter man mycket av här och middagarna intar spanjorerna sällan före 21 och helst ännu senare. Min mage vill helst inte äta så mycket och så sent så vi har provat att försöka äta vid 20 tiden och det har fungerat bra.
Ett par dagar har vi ätit menyer, vilket varit väldigt gott , vällagat och prisvärt.
För mella åtta och tio euro så kan man få en bra trerätters meny på en bra restaurang. Ofta finns minst ett 10 tal förrätter, ännu fler varmrätter och ett tiotal desserter att välja på.
 
Här spansk meny 
 
 Kall gazpachosoppa, jättegod.
 
 Paella, inte så färgglad men riktigt bra.                                Crème caramel till dessert hör till...
                                                                                          
 Italienskt en annan kväll;
 
 
                       Caprese; mozzarella och tomater, skaldjurslasagne och citronsorbet till dessert.
Väldigt gott!
                                                                                                                                                                                        
                                                          
 Vi har inte träffat på några restauranger som serverat mat som inte varit bra eller väldigt bra. Utbudet är stort och vad gäller maten så är spanjorerna kräsna och det har vi turister glädje av.
När vi valt de spanska restaurangerna har vi tittat var det sitter många spanjorer och äter, ett tecken på att det bör vara bra mat.
När vi ätit på ett par italienska restauranger så har det varit kö för att komma in (men man sitter ute förstås)
och det har vi tagit som ett gott tecken.
 
Idag fram på eftermiddagen flyger vi hemåt och kan bara konstatera att hit kan vi absout tänka oss att återvända, men kanske inte i juli eller augusti. Det är varmt och det är mycket folk....
Att cykla runt i de fina omgivningarna och längs stränderna, att utforska kusten söderut med bil och ta en busstur till bl.a. den vackra staden Denia finns med på nästa lista vid ett nytt besök här. Och givetvis ett beök i Alicante som har mycket att bjuda på.
 
 
 
 
                                                                                                                       
 
 
 
Monika

Nu är jag tillbaka i vardagen och hänger med dig! Oh vad hungrig jag blir bara jag ser maten, njut !

Kram /Monika

Svar: Maten är ju viktig och kul att prova olika ländes rätter även utomlands.Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Håller med om att maten är viktig på en resa, och det där ser gott ut! :) Imorgon har vi förresten bokat bord på Lammet och Grisen!

Svar: Vad jag minns så har maten och miljön på Lammet och Grisen varit väldigt bra. Kul att få höra om era upplevelser där. Önskar er en fin kväll!
Ditte

lillemor

Det heter väl gambas piri piri ? Kanske därför Du inte hitta det?

Svar: Tack, men den rätt jag letar efter heter "gambas pil pil" och innehåller stora räkor, vitlök, paprikapulver, lite chili, olja, citronsaft, en gnutta sherry och lite persilja. "Gambas piri piri är något liknande men innehåller kryddan piri piri. Och jag har tidigare flera gånger i Spanien, på Solkusten och Mallorca, ätit gambas pil pil och därför letade jag tapppert. Men det blir nya försök nästa gång. Ett bra alternativ får bli de med piri piri.Tack
Ditte

sannas rum

Caprese är det goooooooodaste jag vet!

Svar: Jag gillar det också! Välkommen hem igen! Har läst din blogg men det har inte fungerat att kommentera. Förstår att ni haft det bra.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: