Lunchsällskap och ett sensationsbad.

    
Vi lämnade  Napoleonviken efter frukost och styrde färden söderut. Ingen seglarvind idag heller....Så med hjälp av vår trogne kinesiske vän, "PARSUN", vår lilla 6hk utombordare, så tuffade vi på över både Ingaröfjärden och Jungfrufjärden till Kymmendö.
Här har vi varit tidigare och vet att man ligger i lä för alla vindar. Om de nu skulle få för sig att blåsa. Idag har det bara blåst 2m/sek och åt fel håll för vår del.
 
Soldis över Jungfrufjärden.
 
Lagom när vi dukat upp till lunch med falukorv och stekt ägg så kom följande snok simmandes förbi båten.Och lång var den...Ville gärna vara med på bild dessutom.
 
 En lång snok kom simmandes förbi...Tur, både för mig och snoken att jag inte badade.
 
Varmt och skönt var det och när jag så att flera personer från grannbåtarna badade i det 15 gradiga vattnet så tänkte jag att det kanske var dags för mig också. Till saken hör att jag är en riktig badkruka och inte badar i Sverige sommartid, annat än i undantagsfall. Och då har det varit minst 20 grader. Om vattnet håller 25 grader så är det perfekt för mig. (Som barn och ungdom badade jag gärna och ofta och brydde mig aldrig om några vattentemperaturer men sedan 35 år tillbaka , minst, så är jag väldigt noga med att det inte får vara kallt när jag badar.)
Men jag har faktiskt badat idag! Sensation! Och jag har bevis!!!! Tack till barnen på grannbåten som kom med uppiggande tillrop. Annars hade jag aldrig kommit i.
 
Kallt?
 
Något längre dopp blev det inte, max en minut. Men jag var i och doppade hela mig.
Det blev några simtag också.
 
 
 
 
Freedomtravel

Huh, en snok skulle jag inte vilja krocka med i vattnet! Vi badade också idag, vid Hornsbergs strand, men det kanske är lite varmare mitt inne i Stockholm. Jag tog bara ett dopp, men Peter simmade en bra bit. Det var andra gången vi badade i år, vill egentligen också att det ska vara ganska varmt för att jag ska bada...

Svar: Jag känner mig stolt efter att ha varit i och maken fick vara snokat. Där går en av gränserna för mitt djurintresse.
Ditte

HH

Bra jobbat vännen :) En riktig seglare badar i alla väder.
Konstigt att det är så kallt i vattnet efter en sån fin och varm sommar.
Jag badade i Mälaren igår och då var det behagliga + 21 grader.
Kram Helene

Svar: Kallt var det! Men jag var stolt! Förra gången jag badade i Sverige var med din Josefin.... Kanske sommaren 2008? Men du är hurtigare ! Kramar i massor !
Ditte

Marja

Duktigt av dig att bada i det kalla vattnet. Tur att snoken inte var med just då... fast den är väl ofarlig. Ha en skön seglarhelg! Kram

Svar: Tack! Och maken var snokvakt annars hade jag aldrig gått i. Mitt djurintresse har begränsningar och stora sådana. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: