Här är vi!

    
Var vi är? Jo i Spanien, närmare bestämt i Torrevieja, en stad som ligger ca sex mil söder om Alicante på Costa Blanca.
Vi bestämde oss ganska hastigt för att ta en tur ut i Europa och tänkte att ett flyg till Alicante skulle passa bra och sedan inte ha några direkta planer.
Vi visste att vi första natten skulle bo i Torrevieja , på ett mindre hotel som vi fått rekommenderat, hotel Madrid. Centralt läge och lugnt läge och med fem minuters promenad ner till havet och strandpromenaden.
Och här har vi blivit kvar.....
Fina strandpromenader i Torrevieja.
 
Jag trodde att Torrevieja skulle vara en "svenskkoloni", det kanske det också är, men hitintills har vi bara stött på en handfull skandinaver. Däremot är det många spanjorer som är här på semester, så det känns inte alls turistiskt, och det gillar vi. Jag har förstått att Torrevieja har ett liv året om eftersom det inte just är en semesterort som bara lever upp på sommaren även om den nog får ett tydligt uppsving då.
Staden är ganska stor, ca 100 000 invånare, men den är också väldigt utspridd och känns mer som en mindre stad där allt finns inom promenadavstånd.
Inne i Torrevieja finns flera stränder men i dessa semestertider så känns de ganska övrbefolkade. Alltså inget för oss.
Idag tog vi en buss till en by som ligger några km norr om Torrevieja, La Mata. Vi fick en trevlig rundtur både i stan och längs kusten för den euro som resan kostade.  I La Mata var inte stränderna lika fyllda som inne i Torrevieja och byn i sig var väldigt mysig.
 
En liten del av den flera kilometer långa stranden i La Mata.
Och här kan man promenera på ett trädäck längs havet längs nästan hela stranden.
 
 La Mata och vy mot ett större område, Torre La Mata, som ligger uppe på höjden. Vacker utsikt och att gå ner till stranden går bra , men värre hm då det bara är uppför i 500 m.
 
Många spanjorer har semester nu och när man ser dem på väg till och från stranden med stora hjulförsedda shoppingväskor, parasoller, solstolar luftmadrasser och strandbagar så är det lätt att tro att de flyttar ner för hela dagen. Men nej då, vid två rullas och bärs allt hem igen för lunch och siesta. Och senare på eftermiddagen går lasset iväg till stranden igen.
 
Det släpas fram och tillbaka till stranden.
Varmt är det, det visste vi, så vi tar siesta precis som spanjorerna mellan två och fyra, Sedan blir det dags för nya äventyr.
Lunchen intog vi på vägen hem på en jättetrevlig "pub" nära vårt hotell. Öl och tapas (smårätter) blev utmärkt och det var väldigt gott.
Men just min favorit "räkor pil-pil" fanns inte på menyn idag. Men jag skall nog hitta dem innan vi reser hem på tisdag.
 
Mysig pub för lunch.
 
Iris

Underbart! Vi sitter just nu här med vänner som bott i Malaga förra året och har nu bokat in boende i Alicante för nästa år. Jag försöker övertala dem att bo i närheten för mig :) KRAM

Svar: Det låter bra! Fuengirola är jättefint! Men även här i Torrevieja är det bättre än vi trodde.Och vad vi trodde, det vet jag inte ens vad vi grundat det på....
Men ganska likt Fuengirola är det. Vad gäller stränderna här får man vara glad för ståplats nu när spanjorerna själva är här, men jag skall ju helst inte ens vara på stranden. Och strandpromenaden är jättefin.
Kramar från oss båda.
Ditte

Marja

Låter härligt! Jag har varit flera gånger i Fuengirola, för min kompis dotter har ett hus uppe i bergen ovanför. Då har vi flugit till Malaga, så trakterna kring Alicante har jag inte varit i.
Ha det så skönt i värmen.:) Kram

Svar: Tack vi har det jättebra. Trevligt att vara här några dagar, byta miljö. och leva mitt i den spanska verkligheten i deras semestertider. Men vi är snart hemma igen. Stockholms skärgård väntar på oss.Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Åh, då gissade jag ju riktigt nära! Så kul! :) Jag har inte varit mycket i Spanien, bara i Barcelona och på Kanarieöarna. Önskar en fortsatt fin vistelse i värmen!

Svar: Ja, du var väldigt nära i gissningen. Här är väldigt "spanskt" och väldigt trångt på stränderna men det är en upplevelse att sitta på strandpromenaden och titta på folklivet. God mat och dryck saknas inte!Njut av Öland och den svenska sommaren som jag hoppas fortfarande är bra.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: