Grillröken ligger tät...

    
Enligt väderprognoserna, jag tittade på flera, så skulle det bli en strålande dag med sol och värme. Varmt har det förvisso varit med solen glömde nog till största delen av att göra entré.
Fram på eftermiddagen bestämde vi oss i alla fall att ge oss ut med båten och eftersom det inte blåste, inte idag heller, så gick vi för motor. Och vårt mål för eftermiddagen fick bli som vanligt, Napoleonviken, ca två timmars gång från vår hemmahamn.
Här var det ganska många båtar när vi kom vid halv sex och det har fyllts på efter hand.
Vi valde att ligga på redden och för ankar. Min melodi är inte när det kommer x antal båtar och lägger sig ett par meter ifrån....
Hur som helst är det roligt att se när andra båtar lägger till och strax därefter bärs grillar ocjh mat i land. För till sjöss skall man nog grilla. Jag har förstått det.
Visst grillar vi också ibland men vår natthamn är absolut inte beroende av om man kan grilla i land eller inte. Och skulle vi absolut vilja grilla så går det bra att göra det ombord på båten.
I skrivandets stund luktar det rök över nejden och alla har ett bestyr med att få ordning på glöden och maten klar. Och det skall gå snabbt!
För vår del blir det en medhavd, hemgjord potatissallad som är förstärkt med gurka, äpple, rädisor och salladslök; allt i en lite lagom dressing av gräddfil, lite majonnäs och senap. Till detta serveras en bit  stekt oxfillé ( stekt i panna på spritköket) och en chilibernaisesås. Förrätten blir avokado med räkor i en chilidressing.
Och efterrätten; rabarberpaj med lättvispad vaniljvisp. ( Glass hade varit önskvärt, men frys har vi inte ombord.)
Så i kväll får grillröken ligga över viken och kanske håller den myggen borta....
En natt blir det här och i morgon skall det blåsa mellan västlig och nordostlig vind så då kan vi segla. Hurra! Och det gör vi söderut.
 
 Många vill stanna över natten i Napoleonviken.
 
 Norska "grannar" i tre båtar, har redan tänt grillarna,. Det skedde fem minuter efter att de lagt till...
 
 
Och vi ligger bra här i vår ensamhet...
 
 
Freedomtravel

Det låter ju supergott! Ni verkar rutinerade på att fixa till lyxmiddagar utan allt man brukar ha i ett kök! :)

Svar: Ja, det brukar bli bra. Och nu har röken från grillerna börjat avta och viken fylls fortfarande på. Kan tänka mig att det påminner om husbilslivet. Men nu är ju ni också båtägare. Kul!
Ditte

Marja

Vilken gourmémiddag ni lagade! Det ser så somrigt och fint ut på alla dina seglarbilder. Ha en riktigt skön segling i helgen. Kramar

Svar: Tack, vi har det så rofyllt och just nu lyssnar jag på reprisen av " Sommar" med Annika Hagström. Väldigt tänkvärt! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: