En oas på Söders höjder

    
Strålande julidag! Max och jag tog oss till Centralen för att möta en "Beijingvän", Synne, som är i Stockholm bara över dagen.
Jätteroligt att ses igen, för det  var mer än ett halvår sedan vi sågs, och då i Beijing.
Vi promenerade pratandes genom Gamla Stan och trängdes en stund med alla turister. Nästan kö för att ta sig fram....
Vid Slussen svängde vi av längs kajen, passerade Fotografiska och fortsatte längs vattnet.
Max var som vanligt förtjust i alla båtar han såg längs vägen och kom ihåg exakt hur vi hade åkt igår när vi tog båtturen under många av Stockholms broar.
Vi bestämde oss för att äta lunch uppe på Hermans vegetariska restaurang på Söder, Fjällgatan. Helt perfekt en dag som denna med många platser i trädgården och på olika terrasser och strålande utsikt över Stockholms innerstad,Gamla Stan, Djurgården och Stockholms inlopp.
Prisvärt och väldigt gott! En bra lunchbuffé med många kalla och varma rätter, inklusive vatten och kaffe, kostar 110 kr, vilket nog får anses som ganska billigt i Stockholm. ( Bara en räkmacka på Fotografiska muséet kostar 145 kr.....mycket, även om den är god.)
 
Mycket prat blev det för oss alla tre och trevligt hade vi.
Max hade också fullt upp med att överblicka allt som hände på vattnet nedanför oss med alla båtar. Dessutom var det spännande att då och då titta över till Gröna Lund och se vad som hände där.
Söker man en avspänd lunch eller middagsrestaurang och gärna äter vegetariskt, eller vill ta en "fika" och så rekommenderar både Synne, Max och jag ett besök på Hermans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Freedomtravel

Trevligt ställe med fin utsikt! Jag var där några gånger med mina kollegor när vi jobbade på Medborgarplatsen.

Svar: Skönt med restauranger som är mer "vanliga" och ändå prisvärda. Och utsikten från Hermans är ju så fin.
Ditte

Synne

Tack för en supertrevlig dag med dig och Max. Restaurangen var fantastisk och helt i min smak! Ses i Beijing nästan gång? Kram!!

Svar: Tack själv! Jättemysigt att ses och det tyckte Max också.Vi ses i Beijing! Önskar dig och de dina en fortsatt härlig semester i Sverige.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: