Det blir inte av....

    
Ibland blir det bara inte av. De där telefonsamtalen som jag skulle ha ringt för flera veckor sedan. Eller de där mailen som ligger i inkorgen och är obesvarade. Eller det och det.....
Inga stora saker att utföra, inte alls. Men det blir inte av.
Gäller dock inte de mer praktiska sakerna i tillvaron.
Kan absolut inte skylla på tidsbrist, för tid har jag gott om. Och det handlar inte alls om något som är vare sig  besvärligt eller tidskrävande. Tvärt om.
Att ha kontakt med mina vänner är ju något jag verkligen vill prioritera.
Men ibland  kommer mig inte för. Det är så lätt att lyfta luren och skå en signal även om det var länge sedan man hördes av. Eller att skriva några rader för att höra hur det är....Tankarna finns där. Men själva handlingen kommer av sig.
Jag är vanligtvis ganska effektiv och genomför oftast det jag tänkt och planerat och uppstår det hinder på vägen så kan jag bli lite lätt irriterad. Men bara lite.
Envis är jag också!
Så nu har jag bestämt att "det skall bli av"det som tidigare bara kom till tankestadiet.
När jag tänker vidare på saken så brukar jag tänka och säga att man/jag inte skall skjuta upp saker utan göra det nu, för man/jag vet inget om morgondagen. Och så gör jag oftast när det gäller livet omkring mig och min vardag.
Men nu får den sfären utvidgas.
 
Jag fick för några dagar sedan ett långt brev med posten av en ungdomsvän som jag fick ny kontakt med igen 2007 och vi sågs sedan 2008.
Fem år har ått sedan dess....Julkort har skickats men inte så mycket mer.  Och så mycket som hänt på dessa fem år, så mycket jag har missat. Så nu har jag bestämt mig för att jag skall vara en mer närvarande vän. Och inte bara i tankarna.....
 
"Du måste alltid veta vad du vill" citat från Allkemisten av Paulo Coelho
(inte alltid lätt, men varför skulle det vara det?)
 
 
 Eftertanke....
 
 
 
 
sannas rum

Verkligen ett bra inlägg, och jag håller med dig till hundra procent. Jag är likadan, tyvärr. Men ska verkligen börja tänka mer på att vara mer närvarande, jag med!

Svar: Tack! Nu har jag i alla fall formulerat hur jag ibland fungerar och det är en god början för att börja en förändring.
Ditte

Malin

Kan bara instämma i dina tankar. Du satte verkmigen huvudet på spiken vad jag gått och funderat på de senaste dagarna.

Svar: Skönt att det är fler som ibland inte kommer till skott....
Ditte

JUNITJEJ

Jag känner igen det där. Jag behöver också höra av mig oftare till släkt och vänner. Så enkelt att det inte blir av. Vilka fantastiska bilder!

Svar: Tack! Väldigt skönt att få feedback så att det inte "bara" är jag som har fungerat så här.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: