Ändrade planer

    
 Onsdag! Strålande sommarväder igen. Vi hade först planer på att ge oss ut och segla i några dagar. Men eftersom vi hade en del ärenden att uträtta, så får skärgården vänta på oss tills i morgon. (Eller vi på den.)
 Vi var snabbt klara med våra "måsten" och kom lagom bort till Barnängsbryggan för att hoppa på Resselrederiets färja, Emelie, in mot stan och för vår det klev vi av nedanför Gröna Lund/Allmänna.
Färjan startar i Hammarby sjöstad, angör sedan Barnängsbryggan, nästan hos oss. Nästa stopp är Henriksdalsbryggan, (i det nybyggda Henriksdalsområdet i Nacka) på andra sidan Danviksbron.
Sedan blir det ett stopp i ännu ett nybyggt område, Saltsjökvarn. Här har det byggts lägenheter i det gamla kvarnområdet och här ligger också ELITE hotell, som i går natt och ev. i natt beboddes av fotbollslaget Paris St Germains spelare. Jag försökte spana efter mister Zlatan, men han förblev osynlig.( Hammarby spelade mot dem i går på den nya Tele 2 Arenan)
Stora kryssningsfartyg ligger vid kajerna in mot stan och mycket folk i rörelse.
Färjan fortsätter mot Allmänna gränd och sedan Nybroviken som är ändhållplats.
 
Bosse och jag flanerade från Allmänna Grränd/Gröna Lund mot Djurgårdsbron och vidare Strandvägen in mot stan.
Hela vägen mötte vi mängder av glada och förväntansfulla turister av allehanda nationaliteter och många med kartor i händerna. Härligt! Stockholm är verkligen en turistmagnet!
 
När vi passerat Slussen kom vi på att det nog vore trevligt att äta lunch ute på lokal och tursamt nog fanns det ett bord ledigt på restaurang Blå Dörren som ligger där Götgatan börjar och korsar Hornsgatan.
Här finns alltid dagens lunch, rejält och vällagat, och med flera olika rätter att välja på (vegetariska alternativ finns, liksom sallader) och till ett bra pris, strax under hundralappen. Då ingår måltidsdryck, salladsbar i mindre skala, kaffe och kaka.
Vi satt länge till bords och kände oss som turister i vår egen stad innan vi fortsatte hemåt för en stilla eftermiddag på balkongen med receptpärmar i högsta hugg.
Mat inför dagarna till sjöss skall planeras och kanske börjar jag också med själva tillagningen.
 För det är alltid bekvämt att ha en del klart i förväg...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ladies Abroad

Sthlm är fantastiskt! Men det vet man ju sen tidigare; inget nytt under solen.

Viket verktyg använder du för dina bild-collage? för något tag sen letade jag nästan en helt kväll efter något bra, men hittade faktiskt inget.

/Lena

Svar: Jag har en Macbook Air och när jag där går in på iPhoto och så markerar jag de bilder jag vill använda, går vidare till dela, väljer där på förslag som finns och skickar email till mig själv med collaget och drar det sedan på nytt till iPhoto och använder det i bloggen. Hoppas det kan fungera...Lycka till och ett stort tack för dina fina resereportage.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: