Åland väntar

    
Strålande sommarväder och en härlig dag! Vi bestämde oss snabbt i går kväll för att ta en tur till Åland, över dagen.
Skönt att sitta ute på däck och njuta av havet och den svenska och åländska ytterskärgården.
 Och visst tittade jag lite extra på segelbåtarna på väg över Ålands Hav.
Tror inte jag själv vågar gå över med vår båt. Den känns väl liten i sammanhanget. Men maken bedyrar att det går utmärkt och han har många gånger seglat över Ålands Hav i båtar både mindre och större än den vi har nu.
Bosse är en mycket van seglare och är i princip född på sjön så jag skulle inte känna mig orolig på så sätt. Det är mer havet än seglingen som skrämmer mig.
Så att segla i Stockholms skärgård blir bra a i sommar. Och kanske blir jag modigare.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Freedomtravel

Jag har också respekt för stora hav, och det känns hyfsat betryggande att ha köpt en båt utan motor ;) Troligtvis har han rätt i att det går bra, men man ska väl veta vad man håller på med gissar jag. Låter i alla fall mer avslappnande att göra turen på det sättet som ni valde!

Svar: Jätteskönt att ta Ålandsbåten från Kapellskär. Bosse är i princip född på sjön och är en duktig seglare, men jag är mer ovan. Så det känns lagom att segla i Stockholms skärgård. Oh, tycket det är så häftigt med er husbåt! Spännande!
Ditte

Iris

Vad härligt! Att segla från Stockholm med egen båt har alltid varit vår dröm, vilken tur att B kan detta med segling - segla och NJUT! Kram från oss i Halmstad
PS Är du/ni hemma runt SUF-konferensen i början av augusti?

Svar: Jag skall verkligen se till att jag är hemma i början av augusti. vill så jättegärna ses....Provar att ringa någon dag!
Och vi seglar på i långsam takt och det är jätteroligt.
Kramar från oss båda!
Ditte

Monika

Verkar som Sthlm har så mycket bättre väder än västkusten. Njut av er tur! Antar att vi får följa med många fler gånger.

Kram /Monika

Svar: Vädret här i Stockholmstrakten tror jag är mycket bättre än i Götelaborg om man nu gillar sol i lagom mängder och blå himmel. Och ute i skärgården är det nästan alltid fint. Så vi passar på att njuta extra dessa dagar.
Kramar!
Ditte

Marja

Härliga bilder med solglittrande vatten. Ni verkar ständigt vara i rörelse. Kram

Svar: Att vara på sjön är en avkoppling, oftast. Och ett bra ställe att rensa tankarna. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: