Viss ordning återställd

    
 Puh! Som jag har svettats.... Inte av hårdträning av kroppen, utan mer av att fundera . Som jag har funderat på mina foton i datorn, iPhoto programmet. Mina foton var plötsligt i fredags bara borta därifrån.,men, de fanns ändå kvar på datorn. Men i ett annat program.
Att ladda upp foton gick inte och heller inte att redigera dem.
Jag satt uppe halva natten från fredag till lördag, jag hade med datorn till Max tre årskalas. Kanske fanns det någon där som kunde hjälpa mig. (Många som jobbar med it och datorer...) Ack nej! Flera försökte tappert, men inget resultat.
Men idag skedde ett MIRAKEL......kanske viss överdrift.
Jag åkte till den ganska nyöppnade Apple butiken i Täby Centrum där jag fått tips om att man kunde få hjälp.
Egentligen skulle man ha beställt tid via internet men kundanströmningen idag var klen så efter att ha väntat i 15 minuter så fick jag kvalificerad och professionell hjälp. Och efter 40 minuters arbete, utfört av en pigg, trevlig och förstående yngling, fanns mina bilder åter i programmet iPhoto.
Vanligtvis beräknar presonalen ca 15-30 minuter /kund. Men denne min räddare tyckte npg synd om mig så besöket fick ta 90 minuter. Dessutom helt kostnadsfritt. Vilken service!!
Jag skall även på återbesök i veckan för att se att jag fått ordning på alla bilderna.
 
En av orsakerna till att bilderna försvann från iPhoto var att jag hade så jättemånga bilder och att minnet på min MacBook började tryta.
Så för säkerhets skull har jag nu köpt en extern hårddisk med massor av utrymme och alla bilder är också säkerhetskopierade på två ställen.
Gissa om jag är både glad,lättad och tacksam.
Ett problem, eller kanske möjlighet för mig att fnula vidare, är att när jag skall skriva ett blogginlägg så hittar jag inte de album/foton jag vill använda. Måste gå igenom ALLA bilder. Puh!
Men jag är en envis typ!
 
 
 Älskade Max!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anonym

Så skönt att du fick tillbaka bilderna. Nu gäller det bara att få ordning på dem med.:)
Jag lägger över mina bilder på en extern hårddisk med jämna mellanrum. Borde kanske också ha ett arkiv på nätet, eftersom den externa hårddisken också kan krascha.
Jag har också en massa bilder inlåsta i en gammal dator som kraschade. Borde kanske försöka få hjälp med att rädda dem.
Ha en bra vecka! Kramar

Svar: Nu har jag lärt mig via den hårda vägen. Back up finns nu på två olika ställen....Men tur att jag är pensionär och har tid att få ordning på allt igen. DEt skall gå! Jag är en envis typ.
Du har varit betydligt förståndigare än jag med att lagra bilder på flera ställen. Har lärt mig nu...
Kramar!
Ditte

Marja

Det var jag som skrev inlägget ovan. Glömmer alltid att fylla i mina uppgifter. Sorry!

Freedomtravel

Vad skönt att du fick hjälp!! Bilder tar mycket plats i datorn har jag förstått. Idag, när man har digitalkamera, är det ju lätt hänt att det blir massor av bilder. Jag brukar försöka rensa efter varje resa så att det inte blir FÖR mycket. Dessutom lite lättare att hitta... Hoppas att det ordnar upp sig!

Svar: Jag rensar bilder och har nu backup på två ställen förutom datorn. Så får det förbli. Tur att jag är pensionär och har all tid i världen, nästan, att sitta och redigera om och plocka tillbaka bilder.
Ditte

sannas rum

Sååå söt bild, din lille Max är fantastiskt söt :)

Och skönt att du fick hjälp med allt ! :)

Svar: Jag är lättad. ,em det är ett digert jobb att sortera och redigera på nytt. Tur att jag är pensionär och har gott om tid. Och nu finns backup på olika ställen.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: